MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό! Ο Παπούλιας αμείβεται καλύτερα από Ομπάμα!

Η εξουσία δεν αμείβεται με τα στρέμματα της κάθε χώρας, ούτε με τη δύναμη της χώρας αυτής! Προφανώς, ο μισθός του κάθε Προέδρου μετριέται με την ιστορία της χώρας. Με αυτή τη λογική ο πρόεδρος με το παρελθόν της Ελλάδας θα πρέπει να αμείβεται περισσότερο από τον πρόεδρο των νεοσύστατων, σχετικά, ΗΠΑ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ασφαλώς, ειρωνεύομαι, διότι πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει λογική εξήγηση για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο, αυτής των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 276.681 ευρώ, ενώ στον Πρόεδρο της χώρας μας παρέχεται ετήσια χορηγία 283.694 ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι χορηγίες και έξοδα παράστασης. Δηλαδή ο Κάρολος Παπούλια έχει μεγαλύτερο μισθό από τον Μπαράκ Ομπάμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, πόσο μάλλον σε μια χώρα που μαστίζεται από τις συνέπειες της άγριας λιτότητας.

Φυσικά, ο μισθός ενός ανθρώπου δεν δημιούργησε τα τεράστια ελλείμματα αυτής της χώρας. Όμως, είναι ένα φαινόμενο αξιοπερίεργο και το οποίο, στις μέρες που ζούμε, πολλοί το χαρακτηρίζουν προκλητικό! Αλλά στην Ελλάδα ζούμε και δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο αλλοπρόσαλλο πράγμα…

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b