MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η πιο ηλίθια απόδραση, ever!

Ο πνιγμένος, λένε, πιάνεται από τα μαλλιά του, μια πράξη που δείχνει όχι μόνο απελπισία αλλά και ηλιθιότητα. Άλλωστε, ο απελπισμένος, εκτός από δυστυχής γίνεται εύκολα και ηλίθιος. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω την απόπειρα απόδρασης ενός Μεξικανού μέσα σε μια… βαλίτσα, που όπως ήταν φυσικό, απέτυχε!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η 19χρονη Μαρία δελ Μαρ Αρχόνα είχε επισκεφθεί τον άντρας της σε φυλακή του Μεξικού, όπου αυτός εκτίει 20ετή κάθειρξη. Μετά το πέρας του επισκεπτηρίου κι ενώ η 19χρονη έφευγε από την κεντρική πύλη φορτωμένη με μια τεράστια βαλίτσα με ρόδες, δεν κατάφερε να κρύψει από τους φρουρούς τη νευρικότητα της καθώς και το γεγονός πως βαρυγκωμούσε να την κουβαλήσει. Τη σταμάτησαν για έλεγχο. Όταν άνοιξαν τη βαλίτσα είδαν μέσα τον φυλακισμένο άντρα της.

Ο Έντουιν Βαλντεμάρ ήταν «διπλωμένος» μέσα στην αποσκευή φορώντας μόνο τις κάλτσες και τα εσώρουχά του. Ο κρατούμενος γύρισε πίσω στο κελί ενώ 19χρονη τέθηκε υπό κράτηση από τις Αρχές.

Πώς αυτός ο άνθρωπος πίστεψε- κι έπεισε γι’ αυτό και την γυναίκα του- πως θα μπορούσε να περάσει μια τέτοια τεράστια βαλίτσα με αυτόν μέσα χωρίς έλεγχο; Φαντάζομαι πως ο καθένας που είναι φυλακή για 20 χρόνια μπορεί να δοκιμάσει οτιδήποτε για να διεκδικήσει ένα υπέρτατο αγαθό, όπως αυτό της ελευθερίας! Όσο βλακώδες κι αν είναι!

Τουλάχιστον κατάφερε να γίνει διάσημος! Αν και δε νομίζω ότι αυτή ήταν η επιδίωξή του…

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b