MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης όπερα του Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ “Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Γύρω από μια  περίπλοκη σχέση πατέρα και γιου οικοδομείται και η υπόθεση του έργου, που αποτελεί μια από τις τελευταίες σημαντικές καταχωρήσεις στο δραματολόγιο του απερχόμενου είδους της opera seria.

Ο νεαρός Γάλλος αρχιμουσικός Ζερεμί Ρορέρ και η ομάδα του αναδεικνύουν με μουσικολογικά ενημερωμένη θεατρικότητα επιρροές του γαλλικού μπαρόκ, της πληθωρικής ηγεμονίας των Ιταλών και της επαναστατικής αναθεωρητικής διακήρυξης του Γκλουκ, όπως ο Μότσαρτ τις αφομοίωσε δημιουργικά σε ένα δράμα τραγικών συγκρούσεων και έντονων συναισθημάτων.

Η υπόθεση του έργου
Ο βασιλιάς της Κρήτης Ιδομενέας, σύμφωνα με την υπόθεση, επιστρέφοντας στην πατρίδα του μετά την πολιορκία της Τροίας, καλείται να αντιμετωπίσει ένα τραγικό δίλημμα: για να σώσει το βασίλειό του θα πρέπει να θυσιάσει τον γιο του, Ιδαμάνθη. Αλλά κι ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιας και της Ηλέκτρας.

Το δράμα κορυφώνεται με την πρόθεση της Ιλιας και του ίδιου του Ιδομενέα να θυσιαστούν, ενώ ο “από μηχανής θεός” θα δώσει την ανέλπιστη λύση…
Ο Ζερεμί Ρορέρ έχει χαρακτηριστεί “Ανακάλυψη της χρονιάς 2008” από τους Γάλλους κριτικούς. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε βοηθός των Μαρκ Μινκόφσκι και Ουίλιαμ Κρίστι.

Μουσική διεύθυνση: Jérémie Rhorer, τενόρος
Παραγωγή: Théâtre des Champs Elysées
Σε συναυλιακή μορφή. Στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου (με δύο διαλείμματα)
Τιμές εισιτηρίων: 30€ (VIP), 20€ (Ζώνη Α), 15€ (Ζώνη Β), 10€ (Ζώνη Γ), 5€ (Φοιτητικό – ΑΜΕΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Ιδομενέας: Richard Croft, Ιδαμάνθυς: Kate Lindsey (μετζοσοπράνο), Ίλια: Sophie Karthäuser (σοπράνο), Ηλέκτρα: Alexandra Coku (σοπράνο), Αρβάκης: Xavier Mas (τενόρος), Αρχιερέας: Emiliano Gonzalez-Toro (τενόρος), Φωνή του Ποσειδώνα: Nahuel di Pierro (μπάσος)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b