MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ανερχόμενη metal μπάντα The Silent Rage μάς συστήνεται

Οι The Silent Rage δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 (από τους Νίκο Σιγλίδη και Βασίλη Χάμο) και ήδη έχουν στο μουσικό «φάκελό» τους τρεις δισκογραφικές δουλειές, με την πρώτη να είναι ένα rehearsal demo (Perished In Flames, 2006) ένα EP (The Silent Rage, 2009) ενώ το EP (Harvester Of Souls, 2011) θα αποτελέσει και τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος με το όνομα «Inner Scars». Οι The Silent Rage έχουν υπάρξει ως support με τους Rage/Grave Digge και Shadow Gallery! Με αφορμή την εμφάνιση του γκρουπ στο AN CLUB στις 5 Ιουνίου, μας μιλά ο κιθαρίστας της μπάντας Κώστας Μαυρογιάννης.

Monopoli Team

Λίγα λόγια για την μπάντα… Να σας γνωρίσουμε καλύτερα…

Την μπάντα την δημιούργησε στις αρχές του 2006 ο Νίκος Σιγλίδης μαζί με τον τότε drummer Βασίλη Χάμο. Αργότερα προστέθηκαν ο Πάνος Λάμπρου & ο Νικήτας Παπαδονικολάκης σε κιθάρα και μπάσο. Ως τετραμελές σχήμα ηχογραφήσανε τον Οκτώβριο του 2006 το “Perished In Flames” rehearsal demo, το οποίο από τον τίτλο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται στην ουσία μια πρόβα. Έπειτα ο Νίκος έφυγε για το στρατιωτικό του καθήκον και από κει και πέρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 η μπάντα αντιμετώπισε πάρα πολλές αλλαγές στις σύνθεση της ώσπου και σταθεροποιήθηκε. Τότε η μπάντα αποτελούνταν από το Νίκο στις κιθάρες και aggressive φωνητικά, τον Κώστα Τόκα στα lead φωνητικά και τις κιθάρες, τον Χρήστο Σεβαστόπουλο στο μπάσο, τον Κίμωνα Λιμενίδη στα πλήκτρα και τον Λευτέρη Μώρο στα τύμπανα ηχογραφήσανε το καλοκαίρι της ιδίας χρονιάς το ομώνυμο EP μας. Λίγο μετά τις ηχογραφήσεις ο Λευτέρης αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Πάνος Καραδήμας. Ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις μέχρι που τον Ιούλιο του 2010 οι δρόμοι χώρισαν μεταξύ του Νίκου και τον υπολοίπων μελών για μουσικές διαφωνίες. Σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα εντάχθηκαν στο δυναμικό της μπάντας ο Διονύσης Κόντης (ex. Fading Reality) στα φωνητικά, εγώ στις lead κιθάρες, ο Σταύρος Τσιλιβαράκος στο μπάσο ενώ πρόσφατα προστέθηκε στην οικογένεια μας ο Στέλιος Παύλου στα τύμπανα. Με αυτό το line up η μπάντα πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο EP με τίτλο “Harvester Of Souls” ενώ σημαντικές στιγμές μέχρι τώρα αποτέλεσαν οι εμφανίσεις μας ως support act σε Shadow Gallery, Rage & Grave Digger.


Πείτε μας λίγα λόγια για το είδος μουσικής που παίζετε

Οι TSR παίζουν κατά βάση το γνωστό ευρωπαϊκό heavy metal – power metal που ξεκίνησε κυρίως από τη Γερμανία. Όχι όμως αμιγώς. Ενσωματώνεται και το αμερικάνικο heavy στοιχείο καθώς και κάποια άλλα επιμέρους που προέρχονται από τις ξεχωριστές επιρροές και ακούσματα του κάθε μέλους που απ’ ότι έχει φανεί «δένουν» αρκετά εύκολα και με ικανοποιητικά αποτελέσματα παρότι η παρούσα σύνθεση είναι ακόμα «νέα».


Οι μουσικές επιρροές σας;

Προσωπικά ακούω και έχω ακούσει στο παρελθόν πολλά πράγματα και από διαφορετικούς χώρους και κάπου όλα παίζουν το ρόλο τους. Από κλασσική μουσική, heavy/power metal, progressive (που είναι και το αγαπημένο μου είδος) αλλά και έξω από το χώρο της metal ακούω rock, rock ‘n’ roll, uk blues του ‘80, pop και electropop ‘80s και πολλά άλλα πράγματα. Δε θα έλεγα ότι οι δικές μου επιρροές προσωπικά καθορίζουν το που πάει μουσικά το συγκρότημα καθώς ο Νίκος είναι ο κύριος συνθέτης αλλά τα πράγματα που έχω ακούσει και έχω παίξει εγώ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν στη σύνθεση της μουσικής χρωματίζουν αναπόφευκτα το τελικό αποτέλεσμα.


Ποια η δισκογραφική δραστηριότητα σας μέχρι σήμερα και ποιο το μέλλον;

Η δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος πριν το Harvester of Souls απ’ όσο γνωρίζω αποτελείται από μια ηχογραφημένη πρόβα που είχαν κάνει πριν χρόνια και ήταν σε φάση εντελώς demo και ένα ep που είχε ηχογραφηθεί με την προηγούμενη σύσταση του συγκροτήματος. Τώρα στο μέλλον βρίσκεται σίγουρα το 1οάλμπουμ των TSR με το οποίο ασχολείται προς το παρόν το συγκρότημα και είμαστε ακόμα σε στάδιο συνθέσεων και «καθαρίσματος» του υλικού.

Τι σιχαίνεστε στην σημερινή ελληνική σκηνή;

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που «σιχαίνομαι». Σίγουρα η ελληνική σκηνή έχει κάνει προόδους σε σχέση με 10-15 χρόνια πριν. Κάτι που δε μ’ αρέσει είναι η ενασχόληση κάποιων καλλιτεχνών με τη μουσική για να πιαστούν και να γίνουν γνωστοί και μόνο. Δεν το κάνουν απλά και ειλικρινά γιατί αγαπούν το αντικείμενο αλλά γιατί έχουν φαντασιωθεί τους εαυτούς τους «αστέρια» και αυτό φαίνεται βέβαια από τις ρηχές δημιουργίες. Πολλοί την ψωνίζουν κιόλας. Βέβαια αυτό δε συμβαίνει μόνο στην ελληνική σκηνή αλλά σχεδόν παντού οπότε μάλλον δεν είναι τόσο αρνητικό όσο το βλέπω εγώ αλλά αυτά είναι και προσωπικές απόψεις του καθενός… Ευτυχώς υπάρχουν και καλλιτέχνες και συγκροτήματα (μεγάλα και μικρά) που λειτουργούν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και βγάζουν πραγματικά ωραία μουσική.


Τι σημαίνει για εσάς ”επιτυχία”;

Με τους TSR αυτό προσπαθούμε να μας αρέσει πρώτα εμάς η μουσική που βγάζουμε και μετά σε όλους τους άλλους. Βέβαια αν η μουσική μας αρέσει σε πολύ κόσμο τότε θα το θεωρήσουμε επιτυχία αλλά δε θα είναι αυτός ο γνώμονας. Από την άλλη οι καλές εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου και η αναγνώριση του κόσμου είναι σίγουρα κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα για τη μουσική που γράφουμε και παίζουμε.

Τι είναι αυτό που νομίζετε ότι αγαπάει σε σας το κοινό;

Αυτό είναι μια ερώτηση για κάποιο συγκρότημα που έχει κάμποσα χρόνια στο χώρο και πολλές και μεγάλες εμφανίσεις και δισκογραφικές δουλειές. Οι The Silent Rage είναι ακόμα ένα ανερχόμενο συγκρότημα και έχουμε πολύ καλά δείγματα αλλά δεν ξέρω αν μας «αγαπάει» η όχι ο κόσμος ακόμα… Πάντως αφ’ ενός η δύναμη που έχουν τα κομμάτια που γράφει ο Νίκος και το γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι «κολλητικά» αφ’ ετέρου  το ότι παρά τις διάφορες επιρροές το γκρουπ έχει καταφέρει να διατηρήσει μια μουσική ταυτότητα που το χαρακτηρίζει –δηλαδή είμαστε «αυτοί» και παίζουμε «αυτό»- νομίζω ότι είναι πράγματα που αρέσουν στον κόσμο.

Θα σας δούμε κάπου αυτόν τον καιρό η αργότερα;

Έχουμε μια προγραμματισμένη εμφάνιση στο Αn Club στις 5 Ιουνίου μαζί με τους Maplerun, τους Solid Faith και τους Spirits Engaged και μετά από κει σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι αλλά ακόμα δεν έχουμε τίποτα σίγουρο.

Καλή επιτυχία στην συνέχεια της πορεία σας… Σαν επίλογο θα θέλαμε να μας πείτε κάτι που δεν ξέρουν για εσάς οι θαυμαστές και όχι μόνο και θα το μάθουν μέσα από αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα μέσα από τη μουσική μας. Ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη και περιμένουμε τον κόσμο στις συναυλίες μας για να περάσει ωραία ακούγοντας ωραία δυνατή μουσική.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Εμείς σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να ακούσει ένα δείγμα της δουλειάς μας στη διεύθυνσηhttp://www.reverbnation.com/thesilentrage


*Οι The Silent Rage θα εμφανιστούν στις 5 Ιουνίου Ιive στο AN CLUB

Πηγή: Loudout.org

Περισσότερα από Πρόσωπα