Η Ούλρικε Μάινχοφ δεν πέθανε…
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤην Πρωτοχρονιά ανοίγει ξανά η αυλαία, για δεύτερο χρόνο, της παράστασης του Γερμανού συγγραφέα, φιλόσοφου και ακτιβιστή Ντίντριχ Γκάμπριελ, στο Αντιθέατρο της Μαρίας Ξενουδάκη, σε σκηνοθεσία της ίδιας και μετάφραση Στέλλας Βαξεβάνη.
Πρόκειται για δύο μονόπρακτα του Ντίντριχ Γκάμπριελ, που αφορούν τον θάνατο στα “λευκά κελιά” των γερμανικών φυλακών Στανχάιμ δύο αναρχικών γυναικών, της Μίλερ και της Ούλρικε Μάινχοφ, από την γνωστή ομάδα Μπάντερ Μάινχοφ.
Επίσης, στην παράσταση «θεατροποιείται» ποίηση της Κατερίνας Γώγου, της Μαρίας Ξενουδάκη και του Έντγκαρ Άλαν Πόε και ακούγονται μουσική και τραγούδια από μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές της hard rock μουσικής: Τζιμ Μόρισον, Τζίμυ Χέντριξ, Τζάνις Τσόπλιν, Μάικλ Τζάκσον, Black Sabbath, Tiger Lillies.
Μετάφραση: Στέλλα Βαξεβάνη
Σκηνικά- Κοστούμια: Αντώνης Νομικός
Φωτισμοί: Δημήτρης Δημόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ντάτσιος
Κρατήσεις: τηλ. ταμείου: 210-8661168
Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.