MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Το άνθος του κάκτου

Η κλασική κωμωδία των Μπαριγιέ και Γκρεντύ, που ανεβαίνει από τη Μιμή Ντενίση και σε ελεύθερη διασκευή της ίδιας, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από τις 25 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης.

Monopoli Team

Το έργο έχει παιχτεί σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικές εκδοχές. Στην Ελλάδα έχει ανέβει από την Κα Κατερίνα, την Έλλη Λαμπέτη και την Μιμή Ντενίση, ενώ στο Broadway έχει παιχτεί για 1370 παραστάσεις με την Λωρήν Μπακώλ. Στο σινεμά έχει γίνει ταινία με την Ίγκριντ Μπέργκμαν στο ρόλο της στριμμένης ιδιαιτέρας, τον Γουώτερ Ματάου στο ρόλο του γιατρού και την Γκόλντι Χων που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία της στο ρόλο της Τόνι.

Ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός ζει μια ευτυχισμένη ζωή μέσα στο ψέμα. Έχει μία αυστηρή βοηθό που τον λατρεύει και τον φροντίζει σαν γυναίκα του, μία φιλενάδα που τον νομίζει παντρεμένο, όπως της έχει πει για να μην τον καταπιέζει και τους πλούσιους και θεότρελους πελάτες του μεταξύ των οποίων και τον ηλικιωμένο ερωτομανή θείο του.  Όταν η κοπέλα του γιατρού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ο γιατρός συγκινείται και αποφασίζει να την παντρευτεί. Πρέπει όμως να χωρίσει από την «φανταστική» γυναίκα του, τον ρόλο της οποίας αναλαμβάνει να παίξει η βοηθός του. Έτσι αρχίζει μια σειρά από απίστευτες κωμικές καταστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο «κάκτος», όπως αποκαλεί την βοηθό του που επιτέλους ανθίζει…

Ο Κώστας Βουτσάς σ΄ έναν από τους βασικούς ρόλους, επανέρχεται στην πρόζα και συνεργάζεται πρώτη φορά με την Μιμή Ντενίση, ενώ ο Παναγιώτης Μπουγιούρης υποδύεται το ρόλο του γιατρού.

Διασκευή: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά- Κοστούμια: Φωτεινή Δήμου
Φωτισμοί: Αντρέας Μπέλλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καρχαδάκης

Παραστάσεις:

25 Δεκεμβρίου: 21.30

26 Δεκεμβρίου: 18.30, 21.30

27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου: 21.30

1 Ιανουαρίου: 21.30

2 Ιανουαρίου: 18.30, 21.30

3, 4 & 5 Ιανουαρίου: 21.30

6 Ιανουαρίου: 18.30, 21.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μπαριγιέ, Γκρεντύ
Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση


Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Κώστας Βουτσάς, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Μαριλένα Αβραάμ, Κατερίνα Γερονικολού, Τζένη Διαγούπη, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Γιάννης Πολιτάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b