MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ψηλά απ’ τη Γέφυρα

Το σπουδαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ ανεβαίνει για δεύτερο χρόνο στο θέατρο Βρετάνια, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού και με ανανεωμένη διανομή.

Monopoli Team

Ο Έντι Καρμπόνε, Ιταλός μετανάστης στην Αμερική του ΄50, εργάζεται σκληρά στο λιμάνι του Μπρούκλιν για να συντηρήσει την οικογένειά του. Μαζί με τη σύζυγό του, Μπέατρις, έχει αναλάβει την ανατροφή της ορφανής ανιψιάς της, Κάθριν, που μεγαλώνει μαζί τους σαν να ήταν πραγματικό τους παιδί. Η ξαφνική άφιξη των Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα για αναζήτηση εργασίας και φιλοξενούνται στο σπίτι του Έντι, ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας.
Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό κι όμορφο ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας μέσα στην ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές, με κορυφαία την προδοσία των ίδιων των συγγενών του, πράξη η οποία και τον οδηγεί στο τραγικό τέλος του.

Ο Μίλερ έγραψε ένα έργο με πολλά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, όσον αφορά στη δομή του. Μας παρουσιάζει έναν πρωταγωνιστή δέσμιο της τραγικής του μοίρας και τον Χορό, ο οποίος όμως αποτελείται από ένα μόνο πρόσωπο, τον δικηγόρο Αλφιέρι, που αφηγείται, επεξηγεί και παρατηρεί την έκβαση της ιστορίας χωρίς στην ουσία να μπορεί να την επηρεάσει, όπως ακριβώς και ο Χορός στην αρχαία τραγωδία.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνικά- κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Σύνθεση ήχων και μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Μπαλτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλερ
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός


Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Πέτρος Φυσσούν, Κερασία Σαμαρά, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκος Πουρσανίδης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Μιχάλης Σάκκουλης, Νικόλας Μιχάκος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b