MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έκθεση με έργα του Isamu Noguchi στην Άνδρο

Αν το καλοκαίρι βρεθείτε στην Άνδρο, μη χάσετε τη μοναδική έκθεση- αφιέρωμα στον σημαντικό Αμερικανοϊάπωνα καλλιτέχνη Isamu Noguchi.   Η έκθεση με τίτλο «Isamu Noguchi: Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση», που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, σε συνεργασία με το Noguchi Museum της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, από την Κυριακή 27 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 76 εκθέματα, εκ των οποίων 42 γλυπτά, 34 σχέδια και προσχέδια, και, επιπλέον, αντικείμενα design και σειρά φωτογραφιών από σκηνικά για παραστάσεις και δημόσια έργα που πραγματοποιήθηκαν σε σχέδια του Noguchi στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ιαπωνία και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

 

Η θεματική της έκθεσης εξερευνά τη μεταιχμιακή οπτική του Isamu Noguchi μεταξύ Ανατολής και Δύσης, λόγω της διπλής αμερικανοϊαπωνικής του καταγωγής, τον τρόπο δηλαδή που αξιοποιεί δημιουργικά στο έργο του ταυτόχρονα στοιχεία από τον συναισθηματισμό της Ανατολής και τον ορθολογισμό της Δύσης.

 

Στη διάρκεια της μακράς πορείας του, ο Noguchi απεικόνισε το σύγχρονο με την καθαρότητα, τη λιτότητα και την απλότητα του αρχαϊσμού, ανάπλασε τοπία, κήπους, παιδότοπους και χώρους αναψυχής σε διάφορες χώρες της Ασίας και της Αμερικής και σκηνογράφησε παραστάσεις μοντέρνου χορού, με συνεργάτες μερικούς από τους σημαντικότερους χορογράφους, όπως η Martha Graham, ενώ τα πρωτοποριακά αντικείμενα που σχεδίασε επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο design.

 

Η έκθεση θα συνοδεύεται από πολυτελή έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στo πλαίσιo της έκθεσης, όπως το στρογγυλό τραπέζι με ομιλητές προσωπικότητες των γραμμάτων και συντονίστρια την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Ευρώπης κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, θα προστεθούν θερινά θεματικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, που θα παρουσιάσουν στο κοινό ιαπωνικές τεχνικές από τις οποίες εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης για το έργο του, όπως το netsuke, το sumi-e και η τεχνική της χαρτοδιπλωτικής (origami).

 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Χώρα Άνδρου

Τηλ.: 22820 22444

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b