MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Monopoli Team

Την περίφημη όπερα «Νόρμα» του Βιντσέντσο Μπελλίνι, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 12, 13, 18 και 19 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου και σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

 

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε τη Νόρμα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Φεστιβάλ Επιδαύρου, Αύγουστος 1960), με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κάλλας. Η Ελληνίδα ντίβα, που είχε τραγουδήσει το ρόλο επί σκηνής ήδη από το 1948, ανέδειξε το ρόλο σε μέτρο καταξίωσης για δραματικές υψιφώνους, ενώ η ίδια κέρδισε επάξια τη φήμη της αδιαφιλονίκητης Νόρμας του 20ού αιώνα.

 

Η Νόρμα του Μπελλίνι είναι πρωθιέρεια και μητέρα, εγκαταλειμμένη ερωμένη και εκδικητική αντίπαλος. Το τέλος της φαντάζει αναπόφευκτο, καρπός ενδόμυχων συναισθηματικών συγκρούσεων που οφείλονται στο ασυμβίβαστο των όρκων, του καθήκοντος και του απελπισμένου έρωτά της. Ο θάνατός της συνιστά λιγότερο αυτοτιμωρία και περισσότερο καθαρτήρια λύση συγκρούσεων, που, διαφορετικά, θα έμεναν άλυτες. Το φινάλε αποτελεί μία από τις συγκλονιστικότερες οπερατικές σκηνές, δομημένη γύρω από έξοχη μελωδία.

 

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός, Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου. Συμμετέχει η Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61 (Τηλ.: 210 3662100, 210 3612461, 210 3643725), www.nationalopera.gr

Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39 (Τηλ.: 210 3272000), www.greekfestival.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βιντσέντσο Μπελλίνι
Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος


Παίζουν: Δήμητρα Θεοδοσίου, Ραντοστίνα Νικολάεβα, Τσέλια Κοστέα, Ελένα Κασσιάν, Βαγγέλης Χατζησίμος, Καλίν Μπρατέσκου, Δημήτρης Καβράκος, Δημήτρης Κασιούμης, Βικτώρια Ντίνα–Μαϊφάτοβα, Ρόζα Πουλημένου, Νίκος Στεφάνου, Δημήτρης Σιγαλός

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b