MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιός μπορεί να αντισταθεί στα χείλη σας;

Συμβουλές για απαλά, υγιή χείλη!

Monopoli Team

Το πιο ελκυστικό σημείο του προσώπου μας είναι ίσως τα χείλη μας. Γι’ αυτό πρέπει να τα διατηρούμε απαλά, υγιή και έτοιμα για φίλημα! Πως θα γίνει αυτό; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Πίνετε νερό

Πολλές φορές τα χείλη σκάνε από την έλλειψη ενυδάτωσης. Για να αποφύγετε την αφυδάτωσή τους, πίνετε αρκετό νερό. Όταν τα χείλη σκάνε (και δεν είστε για σκι), είναι σαν να σας ζητούν νερό. 8 ποτήρια νερό τη μέρα είναι ιδανική αναλογία για τη σωστή ενυδάτωσή σας.

  1. Να έχετε πάντα ένα lip balm μαζί σας

Στην τσάντα, στο αμάξι, στη δουλειά, όπου και να είστε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα lip balm  ή βούτυρο-κακάο μαζί σας. Δοκιμάστε διαφορετικά είδη και μάρκες για να βρείτε το ιδανικό για εσάς. Αν τα χείλη σας ξεραίνονται πολύ, αποφύγετε τα stick γιατί επιδεινώνουν την κατάσταση.

Tip 1: Πετάξτε τα lip balm που έχετε για πάνω από ένα χρόνο διότι είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια.

Tip 2: Μη δανείζετε το Lip balm σας και μη δανείζεστε το lip balm της φίλης σας γιατί μεταφέρονται μικρόβια.

  1. Κάντε απολέπιση!

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθάει το δέρμα να ανανεώνεται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε απολέπιση:

1ος: Απλώστε ζάχαρη στα χείλη σας και κάντε απαλό μασάζ με το μικρό σας δάχτυλο σε κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλάτι αντί για ζάχαρη, αλλά αποφύγετέ το όταν «τρώτε» τα χείλη σας και έχετε πληγές. Αφαιρέστε με χλιαρό νερό και προσθέστε lip balm.

2ος: Κάντε απαλό μασάζ χειλιών με την οδοντόβουρτσά σας και έπειτα εφαρμόστε lip balm.

Tip 1: Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μασάζ απαλά και με αργές κινήσεις, διαφορετικά θα ερεθίσετε ακόμη περισσότερο τα χείλη σας.

Tip 2: Αντί για lip balm, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη. Είναι λιπαρή και άκρως ενυδατική.

  1. Απλώστε πολύ lip balm

Όταν εφαρμόζετε lip balm, μην το κάνετε βιαστικά. Χρησιμοποιήστε τον παράμεσό σας και απλώστε το ταμποναριστά και απαλά. Επαναλάβετε αφού φάτε ή πιείτε κάτι, για να διατηρείτε να χείλη σας ανανεωμένα και ενυδατωμένα.

Tip: Επιλέξτε ένα χρώμα lip balm που σας κολακεύει και κάνει τα χείλη να φαίνονται ζουμερά.

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b