MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PERFORMANCE

A radical Jew: Παγκόσμια πρεμιέρα για την περφόρμανς του Udi Aloni στην Αθήνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και αυτοεξόριστος Εβραίος καλλιτέχνης Ούντι Αλόνι, παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών την κινηματογραφική περφόρμανς A Radical Jew: A Self-Portrait of a Remnant.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και καλλιτέχνης Ούντι Αλόνι, ένας Εβραίος που ζει αυτοεξόριστος, παρουσιάζει την κινηματογραφική περφόρμανς A Radical Jew: A Self-Portrait of a Remnant. Πλαισιωμένος από μια ξεχωριστή ομάδα καλλιτεχνών και ακτιβιστών, ο Αλόνι συναντά επί σκηνής πρόσωπα που συμμετέχουν σε μια πράξη πολιτικής και καλλιτεχνικής αλληλεγγύης. Οι δύο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 29 Ιουνίου, στις 21:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Στην περφόρμανς συμμετέχουν, σε επιλεγμένες εμφανίσεις, ο βραβευμένος Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, ο πρωτοπόρος της παλαιστινιακής χιπ χοπ σκηνής Τάμερ Ναφάρ, ο διασώστης και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ιάσονας Αποστολόπουλος, η τραγουδοποιός και στιχουργός Φωτεινή Λαμπρίδη και ο Σάββας Μιχαήλ, «ο τελευταίος Εβραίος της Αθήνας». Στους συντελεστές της παράστασης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σακαρίδης στο βίντεο και το μοντάζ, και ο Δημήτρης Κασιμάτης στον σχεδιασμό φωτισμών. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός που υφαίνει εικόνες από την προσωπική και τη συλλογική μνήμη, αναζητώντας τα ίχνη ενός διαφορετικού κόσμου που παραμένει εφικτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ φωνή του Αραβικού Κόσμου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου12.09.2018

Την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης ακολουθούν προβολές των ταινιών του Forgiveness (27 Ιουνίου) και Local Angel (29 Ιουνίου). Το έργο A Radical Jew – A Self-Portrait of a Remnant –σε σενάριο και σκηνοθεσία του Udi Aloni– αποτελεί μια ιδιότυπη συνάντηση κινηματογράφου και ζωντανής περφόρμανς που εκτυλίσσεται επί σκηνής με τη μορφή ενός διαλόγου ανάμεσα στον Αλόνι και έναν ηθοποιό (Δημήτρη Τσίκλης). Από κοινού, διαμορφώνουν μια υβριδική γλώσσα, στην οποία συναντώνται η περφόρμανς, ο κινηματογράφος, η φιλοσοφία, η μαρτυρία και η πολιτική θεολογία. Μέσα από αυτήν τη διασταύρωση, η κινηματογραφική περφόρμανς διασχίζει τα απόνερα της καταστροφής, ερχόμενη αντιμέτωπη με την κατάρρευση της ταυτότητας, της μνήμης και της γλώσσας της ηθικής.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία :Udi Aloni

Επί σκηνής : Udi Aloni, Δημήτρης Τσίκλης

Ειδικές συμμετοχές: Sebastian Koch, Tamer Nafar, Ιάσονας Αποστολόπουλος, Φωτεινή Λαμπρίδη, Σάββας Μιχαήλ

Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κασιμάτης

Video / Μοντάζ:  Γιάννης Σακαρίδης

Βοηθός σκηνοθέτη – Απόδοση στα ελληνικά: Φωτεινή Νάκου

Βοηθοί παραγωγής: Κατερίνα Παπαδιδασκάλου, Εύα Χαρίτου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://aefestival.gr/festival_events/a-radical-jew-a-self-portrait-of-a-remnant-mia-kinimatografiki-performans-toy-udi-aloni/

Προπώληση: https://www.more.com/gr-el/tickets/cinema/a-radical-jew/

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος και αφιέρωμα στον Νίκο Γραμματικό
Cine News
MagentaTV: Νέα σεζόν με κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, νέες πρωτότυπες παραγωγές, blockbusters και πολυαναμενόμενες σειρές
Cine News
4 ημέρες γεμάτες σινεμά στη Σάμο: Όσα θα δούμε στο 4o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Μεσογειακοί Διάλογοι»
Cine News
«Do You Love Me»: 70 χρόνια Βηρυτός μέσα από ένα καθηλωτικό κινηματογραφικό ταξίδι στη Στέγη
Cine News
Carte blanche στον Λάνθιμο, πρεμιέρες, μεγάλα αφιερώματα: Όλοι οι λόγοι που ανυπομονούμε για τις “Νύχτες Πρεμιέρας”
Cine News
5+1 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το καθηλωτικό Fjord
Cine News
Η ΔΕΗ Χρυσός Χορηγός στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Cine News
NAZA: Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε τη Βενετία, σε πανελλήνια Α’ προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας
Cine News
Κάμπινγκ: Όλα όσα ξέρουμε για την κωμωδία που θα βλέπεις όλη τη νέα σεζόν
Cine News
Ριφιφί: Όλοι οι λόγοι που θα (ξανά) δούμε τη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν