MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Fuel Pass: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους – Οι προϋποθέσεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο Fuel Pass με στόχο για κάποιες πρώτες πληρωμές έως το Πάσχα.

Credits: engin akyurt / Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η διαδικασία επιδότησης καυσίμων για πάνω από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μέσω του fuel pass. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο Fuel Pass με στόχο για κάποιες πρώτες πληρωμές έως το Πάσχα.

Η επιδότηση κυμαίνεται από 25 έως 60 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο οχήματος και την περιοχή κατοικίας, και μπορεί να δοθεί είτε μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Δείτε τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για να λάβετε την επιδότηση:

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρέχεται οικονομική ενίσχυση για κάλυψη κόστους καυσίμων κίνησης τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2026 σε φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας.

Το εισοδηματικό κριτήριο βασίζεται στο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2024 — δηλαδή στη δήλωση που υποβλήθηκε το 2025.

Δικαιούχοι είναι άγαμοι με εισόδημα έως 25.000 ευρώ, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης έως 35.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, και μονογονεϊκές οικογένειες έως 39.000 ευρώ με την ίδια προσαύξηση ανά τέκνο πέραν του πρώτου.

Ως προς τα ποσά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων (εκτός μοτοσυκλετών) με κατοικία σε νησιά λαμβάνουν 60 ευρώ με ψηφιακή κάρτα ή 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσό διαμορφώνεται σε 50 ευρώ με κάρτα ή 40 ευρώ σε λογαριασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Τουλάχιστον 1.500 έλεγχοι σε 300 παραλίες – Πρόστιμα έως 73.000€ για αυθαίρετες καταλήψεις
Επίκαιρα
Πόρτο Γερμενό: Ξεκινούν οι αιτήσεις αποζημίωσης για τους πυρόπληκτους – Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν
Επίκαιρα
Λάκης Χαλκιάς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Επίκαιρα
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντος
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Απομάκρυνση 240 τραπεζοκαθισμάτων σε 13 επιχειρησιακές δράσεις
Επίκαιρα
Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr
Επίκαιρα
Η μεγάλη φωτιά από τον Κιθαιρώνα έως το Πόρτο Γερμενό, σ’ ένα συγκλονιστικό timelapse
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές