MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Mondus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε, του Αντώνη Διαμαντή στο Θέατρο Altera Pars

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Mondus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε», η παράσταση του Αντώνη Διαμαντή θα κάνει μια μονοήμερη στάση στην Αθήνα, στο Θέατρο Altera Pars, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

«Mondus Vivendi ή Πώς να ζήσουμε». Ενδιάμεσα στη μεγάλη περιοδεία της, από την Ιταλία μέχρι τη Σερβία, την Πολωνία την Ισπανία ,την Δανία και την Πορτογαλία η παράσταση που γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντώνη Διαμαντή, θα κάνει μια μονοήμερη στάση στην Αθήνα, την Πέμπτη 8 Μαΐου, πριν συνεχίσει το ταξίδι της στο εξωτερικό.

Στο θέατρο Altera Pars η δυνατή ερμηνευτική τριπλέτα με τις: Ειρήνη Κουτσάκη, Ζωή Ξανθοπούλου και Γεωργία Καρλατήρα θα παρουσιάσει το έργο του σκηνοθέτη που είναι βασισμένο κατά κύριο λόγο στις «Τρείς αδελφές» του Άντον Τσέχωφ.

Επιπλέον, εμπεριέχει κάποια κείμενα που συνομιλούν με τα υπαρξιακά ερωτήματα του κορυφαίου Ρώσου δημιουργού. Όπως τα ποιήματα της Μαρίνας Σβετάεβα, αποσπάσματα από το βιβλίο «Το δεύτερο φύλο» της Σιμόν Ντε Μποβουάρ, κείμενα από τον Κόμη του Ντε Λωτρεαμόν αλλά και αναφορές από το Κοράνι.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Ο σημερινός αυτοματοποιημένος και ηλεκτρονικός τρόπος  ζωής απομακρύνει τους ανθρώπους, οδηγώντας τους στη μοναχικότητα και σε πλασματικούς κόσμους, τελείως απομακρυσμένους από την πραγματικότητα.

 Μπορεί το Θέατρο μέσα από τα κλασικά κείμενα, η Λογοτεχνία και η Ποίηση να «δείξουν» το δρόμο της επιστροφής σε μια ζωή γεμάτη ουσία, συναισθήματα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη;

 Η παράσταση και τα κείμενα που ακούγονται σ’ αυτήν εξερευνούν αυτά τα ερωτήματα μέσα από τη συνάντηση τριών γυναικών επί σκηνής έχοντας σαν σημείο αναφοράς το θεατρικό έργο «Οι τρείς αδελφές» του Τσέχωφ.

Όπως οι  τρείς αποξενωμένες γυναίκες στην  άκρη της Ρωσικής γης, από το ομώνυμο έργο του Ρώσου συγγραφέα, έτσι και αυτές θα προσπαθήσουν να δικαιώσουν και να δικαιωθούν, ελπίζοντας σ’ έναν καλύτερο και πιο υποφερτό κόσμο.

 Οι ηρωίδες  θα διερευνήσουν όλους τους εσωτερικούς μηχανισμούς που θα οδηγήσουν από την άγια αθωότητα στην πλέρια εξαθλίωση για να  περιγράψουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να καταδείξουν λύσεις που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, καταργώντας για λίγο  τη μοναξιά και  επιβεβαιώνοντας το ανέφικτο μιας συμβίωσης. Αυτό το δίπολο  μοναξιά-συμβίωση είναι που θα έρχεται και θα επανέρχεται στη παράσταση. Ως ένα πρόσωπο θα αποδελτιώσουν τη σημερινή εποχή και να καταδείξουν ότι η συμβίωση και η αποδοχή  είναι εφικτή, όταν υπάρχει αποδοχή, κατανόηση και συμπόνια».
Αντώνης Διαμαντής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σκύλα: Τέχνη, νουάρ μυστήριο κι ένα σκοτεινό ερωτικό τρίγωνο στο Θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί για Ευρωπαϊκή περιοδεία και έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Brama (Goleniow Πολωνία  5/3) στο θέατρο Χωρομορφές (Ηράκλειο  Κρήτης  ,8 & 9 /3) ενώ μετά το ΡΕΚΤΙΦΙΕ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Mulino Ad Αrte( Τορίνο,10/5), καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου, Nisville Jazz Festival (Νίκαια,Σερβία,  9/8) .Σχεδιάζεται  επίσης να παρουσιαστεί στο θέατρο Atalaya-TNT (Σεβίλλη ,Ισπανία, Σεπτέμβριος),Θέατρο ΟΜ ( Ringkobing  Δανία, Οκτώβριος) και  στο θέατρο ASTA-Teatro Qutras e Artes ,Corilla, Πορτογαλία, Δεκέμβριος)

Η παράσταση είναι αφιερωμένη  στη πρώτη γυναίκα  φεμινίστρια της Κρήτης  δημοσιογράφο και λογία από το Ρέθυμνο, την Καλλιρόη Παρρέν 1861 -1940.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Διαμαντής
Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής

Σκηνικά: Όμμα Στούντιο
Κοστούμια: Όμμα Στούντιο

Παίζουν: Ειρήνη Κουτσάκη, Ζωή Ξανθοπούλου, Γεωργία Καρλατήρα

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr | Για κρατήσεις - πληροφορίες: 694 5898204
Παραστάσεις: Πέμπτη 8 Μαΐου στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/modus-vivendi-pos-na-zisoume/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Altera Pars, Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 0011
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου