MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Πρεμιέρα για τον β’ κύκλο στο MEGA

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η επιτυχημένη ιστορική – βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, έρχεται στο MEGA με τον β’ κύκλο επεισοδίων.

Monopoli Team

Μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Ένας σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας. Ο λόγος του διαχρονικός, οι προφητείες και οι διδαχές του συνεχίζουν να αγγίζουν τις καρδιές των πιστών.

Η επιτυχημένη ιστορική – βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, έρχεται στο MEGA με τον β’ κύκλο επεισοδίων και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 21:50.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Την παραγωγή το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτέλλα Γκρέκα: Το “αντίο” της Finos Film και το αφιέρωμα της ΕΡΤ12.09.2018

Mε ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ο δεύτερος κύκλος παρουσιάζει τη συνέχεια της πορείας του Αγίου Παϊσίου, της εμβληματικής φυσιογνωμίας που ενέπνευσε πλήθος κόσμου, από τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει μέχρι την οσιακή του κοίμηση. Η σειρά σκιαγραφεί τα βήματα του Αγίου και καταγράφει τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του.

Τα κεφάλαια της πορείας του πολλά και σημαντικά: Η επιστροφή του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα και η εκπλήρωση του τάματος του στην Παναγία να ανακαινίσει το καμένο από τους Γερμανούς μοναστήρι της. Οι δυσκολίες και οι πειρασμοί που αντιμετωπίζει εκεί. Η μετάβασή του στο Όρος Σινά και οι μεγάλοι ασκητικοί του αγώνες μέσα στην Έρημο. Η επάνοδός του στο Άγιον Όρος. Η βοήθεια και καθοδήγηση που προσφέρει στις μοναχές στο ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή. Η επιθυμία του να αποτραβηχτεί και να ζήσει μία ασκητική ζωή, έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη των ανθρώπων να τον συναντούν και να ωφελούνται πνευματικά από τον ίδιο. Θα δεχθεί τον κόσμο, θα παρηγορήσει, θα συμβουλεύσει, θα καθοδηγήσει προσευχόμενος νύχτα και μέρα. Αμέτρητες θα είναι οι μαρτυρίες των πιστών για τα θαύματα που θα συντελεστούν στο ταπεινό κελί του. Απολύτως συνεπής με την πνευματικότητά του είναι και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει την επώδυνη ασθένειά του. Η οσιακή του κοίμηση έρχεται να επισφραγίσει την όλη του πορεία. Η αγιοκατάταξή του και τα θαύματα που επιτελούνται και μετά τον θάνατό του είναι το επιστέγασμα όλης αυτής της θαυμαστής πνευματικής πορείας και ο επίλογος της ιστορικής-βιογραφικής σειράς του MEGA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Μπέζος: «Φτάνει με τους Απαράδεκτους. Αναμοχλεύουμε τα παλιά και δεν πάμε μπροστά» (vid)12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό»
Πρεμιέρα β’ κύκλου την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 21:50

Πρωταγωνιστούν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ήμελλος, Γιώργος Αρμένης, Μαρίνα Καλογήρου, Δρόσος Σκώτης, Γεωργία Κουβαράκη, Δέσποινα Γκάτζιου, Γιάννης Νταλιάνης, Παλαντζίδης Τάσος, Νικόλαος Χανακούλας, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Μάνος Βακούσης, Νικορέστης Χανιωτάκης, Κώστας Νικούλι, Αντώνης Κατσαρής, Μαρία Φιλίππου, Πέτρος Ξεκούκης, Αστέριος Πελτέκης, Γιώργος Μπινιάρης, Θανάσης Ζερίτης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Ζαχαρίας Γουέλα, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Γιάννης Λεάκος

Σενάριο: Γιώργος Τσιάκκας
Σκηνοθεσία: Στάμος Τσάμης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου
Σκηνογράφος: Μαρία Καραθάνου

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS
Παραγωγή: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ
Πρωτότυπη μουσική: TUOMAS KANTELINEN

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Cine News
Το φινάλε του “The Bear” πλησιάζει: Πότε κάνει πρεμιέρα ο τελευταίος κύκλος
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Cine News
Η COSMOTE TV προβάλλει το μοναδικό αφιέρωμα του BBC Earth για τα 100 χρόνια του Sir David Attenborough
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Cine News
Νέο επικό trailer για την “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν (video)
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV
Cine News
Για τον Νίκο Ερηνάκη, η φιλοσοφία δεν είναι μια ακαδημαϊκή πολυτέλεια για ήρεμες εποχές