MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

REDUNDANCes, του Δημήτρη Μυτιληναίου στο ΠΛΥΦΑ

«REDUNDANCes», επιμένοντας στον πειραματισμό με την αναδιατύπωση του μπαλετικού σκηνικού κώδικα, ο χορογράφος Δημήτρης Μυτιληναίος ανεβάζει, στο ΠΛΥΦΑ, ένα χορογραφικό κολάζ από διασκευασμένες variations.

| Φωτογραφίες: Γιώργος Αθανασίου
Monopoli Team

Ο χορογράφ«ος Δημήτρης Μυτιληναίος επανέρχεται φέτος με την νέα του δουλειά «REDUNDANCes». Επιμένοντας στον πειραματισμό με την αναδιατύπωση του μπαλετικού σκηνικού κώδικα ανεβάζει τώρα ένα χορογραφικό κολάζ από διασκευασμένες variations. 27 και 28 Νοεμβρίου 2024 στο ΠΛΥΦΑ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο τίτλος παλινδρομεί ανάμεσα στα «redundant dances» και «redundancies of dance», δηλαδή «περιττοί χοροί» και «περιττολογίες του χορού», και ακουμπά σαρκαστικά τόσο τη συζήτηση περί ωφελιμιστικής και χρήσιμης τέχνης όσο την τάση για συμβολική νοηματοδότηση και αφηγηματική συσχέτιση του έργου τέχνης με την σύγχρονη ζωή. Ταυτόχρονα, σε έναν χιουμοριστικό τόνο, το έργο αναφέρεται αφενός στην αίσθηση ότι είναι περιττό το να κάνεις κάτι πιο δύσκολο (εν προκειμένω τον χορό) κι αφετέρου στη δυσκολία του να νιώθεις ότι αυτό που κάνεις είναι περιττό.

Το έργο αποτελείται από δεκαέξι διασκευές και εκτυλίσσεται σε τέσσερις πράξεις. Ο συνθέτης, Άντης Σκορδής, ενορχηστρώνει εκ νέου τα ορχηστρικά αποσπάσματα και μας δίνει τις κρουστές εκδοχές τους. Διατηρώντας ευλαβικά τις πρωτότυπες παρτιτούρες, η ομάδα των χορευτών-τριών δοκιμάζεται σε όλους τους συνδυασμούς (σόλι, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα και κουιντέτα) με άξονα ένα κατ´ επίφαση libretto από το οποίο προκύπτουν και οι ρόλοι: ο Πρίγκιπας, η Παραμάνα, η Μαγείρισσα, ο Βασιλιάς της πάνω χώρας και η Πριγκίπισσα της πάνω χώρας. Η ιδέα των κρουστών διασκευών στοχεύει στην αισθητική ανανέωση του γνώριμου ρεπερτορίου, διαταράσσοντας τη σχέση ρυθμού και μελωδίας και τονίζοντας στοιχεία που ενδεχομένως δεν πρωταγωνιστούν στις πρωτότυπες εκδοχές, ενώ το libretto ενοποιεί τα θραύσματα των μπαλέτων και παράλληλα ανοίγει ένα παράθυρο στην φαντασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Nederlands Dans Theater επιστρέφει στο Μέγαρο με ένα υπέροχο χορευτικό τρίπτυχο12.09.2018

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τα εξής: Études, Ωραία Κοιμωμένη, Καρυοθραύστης, Σύλβια, Η λίμνη των κύκνων, Συλφίδα, Πετρούσκα, Λορέντσια, Ζιζέλ, Ντιάνα και Ακταίων, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και Η ιστορία της Μανόν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Libretto: Δημήτρης Μυτιληναίος

Κοστούμια: Ελλάδα Δαμιανού
Μουσική: Άντης Σκορδής
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Χορογραφία: Δημήτρης Μυτιληναίος

Παίζουν: Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Δημήτρης Μυτιληναίος, Σπύρος Ντόγκας, Μυρσίνη Πετρούτσου

Διάρκεια: 50’
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη 27/11 στις 18:30 και στις 21:00, Πέμπτη 28/11 στις 18:30 και στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/redundances/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.
Φωτογραφίες: Στέφανος Οικονομάκης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μαρί Αντουανέτ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ημιυπαίθριος, των Γιώργου Αλκαίου και Στράτου Αγιοστρατίτη στο Θέατρο Coronet
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Απόντες» του Βασίλη Κατσικονούρη επιστρέφουν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Οι σχολικές εκθέσεις του Φριτς Κόχερ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Αφηγήτρια Ταινιών: Η νουβέλα του Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Έμπορος της Βενετίας, από την ομάδα Contratiempo στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Βάσσα – Μια μητέρα, του Μαξίμ Γκόρκι στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Το Νόημα της Ζωής Νο 1 και 2: Οι μαύρες κωμωδίες του Διονύση Μπουγά στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φώκια: Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα στο Άβατον
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν