MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έκλεψαν την παράσταση οι φαντασμαγορικές χορογραφίες συνοδεία πιάνου

Η Πλατεία Concorde και τα Ηλύσια Πεδία γέμισαν από 4.400 αθλητές.

Monopoli Team

Με μία φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης σήκωσαν αυλαία οι Παραολυμπιακοί Αγώνες σε ένα σκηνικό που ξεχώρισε για την ευρηματικότητα, τα χρώματα και τα μηνύματα που εστάλησαν.

Η Πλατεία Concorde και τα Ηλύσια Πεδία γέμισαν από 4.400 παρααθλητές σε ένα πολυτελές παριζιάνικο σκηνικό, με στόχο να αναδείξει «όλα τα σώματα», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Περίπου 30.000 θεατές στις εξέδρες στην Πλατεία Concorde, στην «καρδιά» των Παρισίων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τρίωρη τελετή που εμπνεύσθηκε ο Τομά Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής των Αγώνων. Ο Σουηδός, Αλεξάντερ Εκμαν, κύριος χορογράφος αυτής της τελετής, είναι παγκοσμίως γνωστός, με περισσότερες από 50 δημιουργίες και συνεργασίες με το μπαλέτο της Όπερας των Παρισίων και το Μπαλέτο της Βοστώνης.

Είναι γνωστός για τις μεγαλειώδεις σκηνογραφίες του, όπως όταν πλημμύρισε τις σκηνές με 6.000 λίτρα νερό για την δική του εκδοχή της «Λίμνης των Κύκνων» ή την βροχή από πράσινες μπάλες που πέφτουν από τον ουρανό της Όπερας Γκαρνιέ, στο Παρίσι.

Ο Ζολί τού ζήτησε να συνδυάσει «το εορταστικό και το πολιτικό μέρος», με αυτήν την παράσταση, που μεταφέρει μηνύματα γύρω από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. «Ελπίζω να κάνω τους ανθρώπους να σκεφθούν και να δουν τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος χορογράφος το Σάββατο στο AFP.

Διαβάστε περισσότερα στο znews.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τέλος από σήμερα ο Δακτύλιος για το καλοκαίρι
Επίκαιρα
Ευρωκοινοβούλιο: Προστασία γυναικών και κοριτσιών με αναπηρία
Επίκαιρα
Ελλάδα: Αύξηση του κόστους φροντίδας παιδιών κατά 75% τα τελευταία 10 χρόνια
Επίκαιρα
Καλοκαιρινή άδεια: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομά σας
Επίκαιρα
Nigel Farage για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αν είχαν μείνει στην Ελλάδα δεν θα υπήρχαν καν σήμερα»
Επίκαιρα
Δασμοί Trump: Ποιοι κλάδοι πλήττονται στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Πέτρος Φιλιππίδης: Ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού
Επίκαιρα
Τεχνητή Νοημοσύνη: 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει ότι «είναι κακή για την ανθρωπότητα»
Αγορές
Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά
Επίκαιρα
Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Επίκαιρα
Καύσωνας: Αυτά είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
Επίκαιρα
Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι