MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Françoise Hardy: Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια της ποπ και εμβληματική μούσα της μόδας

Μουσικός, σύμβολο κομψότητας και του γαλλικού je ne sais quoi στυλ, η Françoise Hardy δύσκολα θα ξεχαστεί.

Monopoli Team

Η Françoise Hardy, που με την κομψότητα και την υπέροχη φωνή της έγινε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της γαλλικής ποπ σκηνής, έφυγε από τη ζωή. Ήταν 80 ετών.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον γιο της, τον επίσης μουσικό Thomas Dutronc. Σε ανάρτηση του στο ΙG, έγραψε «Μaman est partie» (Η μαμά έφυγε). Από πάνω, μία φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια, αγκαλιά με τη μητέρα του.

Η Hardy είχε λεμφικό καρκίνο από το 2004. Έδωσε μεγάλη μάχη με την ασθένεια, κάνοντας ακτινοθεραπεία, ενώ το 2015 νοσηλεύτηκε για μικρό χρονικό διάστημα καθώς η κατάσταση της χειροτέρεψε απότομα -αντιμετώπισε προβλήματα στην ομιλία, την κατάποση και την αναπνοή. Το 2021, μίλησε ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος στην ευθανασία. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η Γαλλία είναι «απάνθρωπη» που το αρνιόταν στους ανθρώπους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου12.09.2018

Η Françoise Hardy έπαιξε σημαντικό ρόλο στο yé-yé style που κυριάρχησε στη γαλλική μουσική σκηνή της εποχής. Πήρε το όνομά του από τον τρόπο με τον οποίο οι Γάλλοι προσπαθούσαν να τραγουδήσουν το αγγλικό «yeah» -εκείνη, επειδή ακριβώς ακουγόταν έτσι παράξενα, αποφάσισε να ξεκινήσει το κομμάτι La Fille Avec Toi με τον στίχο «Oh oh, yeah , yeah».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz