MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε ηλικία 91 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού – η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό – έκανε γνωστή η ανηψιά της Αννα Στυλιανοπούλου. 

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ», έγραψε στο Instagram.

Η ηθοποιός νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε ιδιωτική κλινική αποκατάστασης.

Ποια ήταν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε το 1937 στη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959, ενώ παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1959, εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα». Συνέχισε να παίζει στο θέατρο, σε έργα πρόζας, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Για πρώτη φορά στον κινηματογράφο έκανε την εμφάνισή της το 1960, στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη, Ο Ξένος της Νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Οι περισσότεροι την έχουμε ταυτίσει με τον αξεπέραστο ρόλο της επαρχιώτισσας υπηρέτριας, με ατάκες που πραγματικά έχουν μείνει αξέχαστες.

Ήταν συχνά απολαυστική στους ρόλους της πιο «λαϊκής» κοπέλας σε δεύτερους ρόλους, που όμως ξεχώριζαν.

Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από τα «μάτια» της Φίνος Φιλμ (vid)12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια
Cine News
Widow’s Bay: Γιατί όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy;
Cine News
Όλιβερ Λάσε: Ο σκηνοθέτης του «Sirât» στο 67ο ΦΚΘ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έρημο
Cine News
Ο Romain Gavras έρχεται στην Στέγη για ένα masterclass πάνω στην επιδραστικότητα της εικόνας
Cine News
Silo (Season 3): Ο μύθος γίνεται αλληγορία εξουσίας, μνήμης και αγάπης
Cine News
WIPE Berlin: Το διεθνές αντισυμβατικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού κινηματογράφου κάνει στάση στην Αθήνα
Cine News
CineFIX: Η χειμερινή έκδοση "βλέπει" ντοκιμαντέρ - Το πρόγραμμα των πρώτων προβολών
Cine News
Emmy 2026: Ποιες σειρές αναδείχθηκαν οι καλύτερες της χρόνιας