MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Σόγια, ξηροί καρποί και γιαούρτι: Οι διατροφικές αλλαγές που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Είναι σημαντικό να φροντίζετε το μικροβίωμα του εντέρου σας για να μειώσετε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Η ζωή είναι χαοτική, το φαγητό μπορεί να είναι μια παρηγοριά, μια ευχαρίστηση, μια αναζωογονητική τελετουργία. Αλλά καθώς μπαίνετε στην εμμηνόπαυση, το να αναλογιστείτε τι τρώτε είναι ζωτικής σημασίας και κάνοντας μερικές μόνο τροποποιήσεις μπορεί να βελτιώσετε την υγεία σας και να μειώσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση είναι σημαντικό να καταναλώνετε μια ποικιλία τροφών που υποστηρίζουν την υγεία των οστών και της καρδιάς. Σκεφτείτε ένα μεσογειακό στυλ διατροφής, με πολλά λιπαρά ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, καλά λιπαρά (αβοκάντο, ελαιόλαδο, για παράδειγμα), ξηρούς καρπούς, σπόρους, πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά (το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της οστικής πυκνότητας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕμμηνόπαυση και προεμμηνόπαυση: Είναι αναπόφευκτη η αύξηση του βάρους;12.09.2018

Η καλή υγεία σε αυτό το στάδιο της ζωής επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω της διατροφής και όχι μέσω συμπληρωμάτων – το σώμα μας τη χρησιμοποιεί πολύ καλύτερα.

Επιπλέον ενώ χρειαζόμαστε καλά λιπαρά (σκεφτείτε το αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, σπόρους) – σε αντίθεση με τα κορεσμένα και trans λιπαρά που βρίσκονται σε επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα – για να παράγουμε ορισμένες ορμόνες, τα χρειαζόμαστε επίσης για να θρέψουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην εμμηνόπαυση.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή