MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονος

Hard pop, του Δημήτρη Μυτιληναίου στο PalmTree

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε ένα καινούργιο στούντιο στον Νέο Κόσμο, δίπλα σε έναν παιδικό σταθμό, ανεβαίνει το νέο έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου, “Hard pop”.

Φωτογραφία: Στέφανος Οικονομάκης
Φωτογραφία: Στέφανος Οικονομάκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Σε ένα καινούργιο στούντιο στον Νέο Κόσμο, στο PalmTree-MCA, δίπλα σε έναν παιδικό σταθμό, ανεβαίνει στις 27 Μαΐου με 02 Ιουνίου 2024 το νέο έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου, Hard pop.

Η παράσταση αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα. Η χορογραφία δομείται πάνω σε ρυθμικά μοτίβα και μελωδίες από 20 ποπ τραγούδια τα οποία όμως είτε αποσιωπώνται στην σκηνή, είτε ανακαλούνται αποδομημένα.

Το Ηard pop είναι ένα κομμάτι για έξι ρόλους, πέντε χορευτών-τριών και ενός “μη-χορευτή”. Έχει σχετικά μικρή διάρκεια και σποραδική μουσική συνοδεία ενώ στην σκηνή κυριαρχεί το στοιχείο της μετρημένης κίνησης, της φόρμας και της οργάνωσής της στον χώρο.

Φωτογραφία: Στέφανος Οικονομάκης

Πρόκειται για ένα ανακατασκευασμένο «unison», μια συντονισμένη, συνεχόμενη ομαδική χορογραφία που αποτυπώνεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χορευτή και χορεύτρια. Προσθέτοντας επιπλέον επίπεδα πέραν του φορμαλιστικού στην συνθήκη του unison, ο χορογράφος το προσεγγίζει περισσότερο σαν μια νοητική κατάσταση παρά σαν ένα απόλυτο οπτικό αποτέλεσμα.

Το όλο εγχείρημα βάζει στο στόχαστρο την έννοια της εξωστρέφειας, στην οποία εντοπίζονται δύο όψεις, η πρώτη αναφέρεται στον κλασικό χορό, και συγκεκριμένα στο en dehors (fr., ελ. προς τα έξω) ως βασική τεχνική οδηγία που χαρακτηρίζει το μπαλέτο, και η δεύτερη στην εξωστρέφεια ως εργαλείο της επιθετικής αγοραλογίας (eng. marketing, κάτι που χρησιμοποιεί κατ’ εξοχήν η ποπ πολιτιστική βιομηχανία) και τους τρόπους με τους οποίους μεταφράζεται στην κινητική «γλώσσα» των αντίστοιχων χορογράφων και χορευτών-τριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑno matter how quiet, από την ομάδα χορού YELP danceco. στο PalmTree12.09.2018

H howtomakeyourlifeharder ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μυτιληναίο το 2019 με στόχο την παραγωγή χορογραφικών έργων. Το Hard pop ανήκει σε μια σειρά παραστάσεων που εξετάζουν ορισμένες στρατηγικές αξιοποίησης της κλασικής παιδείας και τεχνικής επιμένοντας στην αντίληψη του χορού και της χορογραφίας ως σκηνικής γλώσσας που δεν αναζητά αφηγηματικά, γλωσσικά και συμβολικά εργαλεία απεύθυνσης και πρόσληψης.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με την υποστήριξη των Σχολή Χορού Πωλίνα Γαλοπούλου, Μετάνειρα, Dance Days Chania.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Χορογραφία: Δημήτρης Μυτιληναίος

Παίζουν: Νεφέλη Αστερίου, Τάσος Καραχάλιος, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Δημήτρης Μυτιληναίος, Μάρω Σταυρινού

Διάρκεια: 40'
Τιμές Εισιτηρίων: 12€-15€
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο ticket-services
Παραστάσεις: 27, 28, 29, 31 /05 και 1, 2 /06 στις 21:15
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/hard-pop/
Πληροφορίες Χώρου: PalmTree Multinfuntional Center of Arts, Κριναγόρου 13, Νέος Κόσμος
Φωτογραφίες: Στέφανος Οικονομάκης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου