MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Πόλεμος» Τουρκίας – ΕΕ για το κεμπάπ: Τι συμβαίνει με το… ντονέρ της έριδος

Εάν η τουρκική πρόταση περάσει, όλα τα εστιατόρια στην Ευρώπη θα πρέπει να συμμορφωθούν με την κατοχυρωμένη μέθοδο παραγωγής που προτείνει η Άγκυρα…

Photo by Francisco De Legarreta C. on Unsplash
Photo by Francisco De Legarreta C. on Unsplash
Monopoli Team

Πρωτοβουλία για την κατοχύρωση του ντονέρ κεμπάπ στην ΕΕ έλαβε η Τουρκία, ζητώντας να σερβίρεται με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή μόνο με μεγάλες πλάκες βοδινού και αρνίσιου κρέατος οριζόντια κομμένες σε κομματάκια πάχους 3 έως 5 χιλιοστών, ενώ τα κομματάκια κοτόπουλου θα μπορούν να έχουν πάχος μεταξύ ενός και δύο εκατοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού βρίσκουμε το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα;12.09.2018

Το ντονέρ κεμπάπ, το κλασικό πιάτο κρέατος, αποτελείται από λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος, αρνιού ή κοτόπουλου, που περιστρέφονται πάνω σε μια ανοξείδωτη σούβλα πάνω από τη φωτιά και μαγειρεύονται καθώς περιστρέφονται κάθετα γύρω από τον άξονά του. Πριν μπει στη σούβλα, μαρινάρεται σε ένα μείγμα από γιαούρτι, πιπέρι, πελτέ ντομάτας, βότανα, μπαχαρικά και αλάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Περίεργα