MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

oRt I., σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αβράμη στο ΠΛΥΦΑ

oRt I.», μια πρωτότυπη δραματουργία εμπνευσμένη από τον «kaspar» του Peter Handke και τον «Οράτιο» του Heiner Müller παρουσιάζεται, στο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία-δραματουργία του Κωνσταντίνου Αβράμη.

Monopoli Team

«oRt I.», μια πρωτότυπη δραματουργία εμπνευσμένη από τον «kaspar» του Peter Handke και τον «Οράτιο» του Heiner Müller, μια παράσταση για την εξάλειψη του εαυτού, παρουσιάζεται, από τις 13 Μαΐου 2024, στο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία-δραματουργία του Κωνσταντίνου Αβράμη.

Σε μια ειρηνική πόλη ξεσπά ένα πραξικόπημα. μέσα σε μία νύχτα, τρεις αδερφές αναγκάζονται να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ομιλίας για να επιβιώσουν μέσα στο καινούργιο καθεστώς. για να είναι αρεστές παύουν να κρίνουν, ξεχνούν πώς να σκέφτονται, παραιτούνται από την ιδεολογία τους. γίνονται ίδιες, άβουλες και βίαιες.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Μπορώ να διατηρώ την ιδεολογία μου κόντρα στο ένστικτο της επιβίωσης; έχω ιδεολογία; αφηγούμαστε μια ιστορία γλωσσικών βασανιστηρίων, στην οποία τρεις άνθρωποι μεταμορφώνονται για να είναι χρήσιμες, λειαίνονται και αμβλύνονται για να μην ενοχλούν. Υφίστανται την επινόηση της τυπογραφίας: η μοναδικότητά τους εξαλείφεται, γίνονται ανταλλάξιμες και αντικαταστάσιμες. Υπήρξαν όμως κάποτε στ’ αλήθεια μοναδικές; υπάρχει ένας μηχανισμός που αλέθει και μεταστοιχειώνει, ένας μηχανισμός τον οποίο έχω ακούσια θαυμάσει και υπηρετήσει. και τώρα χρειάζομαι να τον ξορκίσω». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν “κατέβουν”12.09.2018

Βιογραφικό Σκηνοθέτη:

ο Κωνσταντινος Αβράμης γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην αθήνα. σπούδασε φιλοσοφία (εκπα) και είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος comparative dramaturgy and performance research (φρανκφούρτη/ελσίνκι). έχει ασχοληθεί με τη θεατρική γραφή (ίδρυμα κακογιάννης, θέατρο πορεία), την υποκριτική (θέατρο άττις), και τη σκηνοθεσία (μικρή ακαδημία). ως δραματουργός έχει δουλέψει σε θέατρα στην ελλάδα και τη φινλανδία και σε ταινίες μικρού μήκους, είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου Πρόταση. το κείμενο της πρώτης του ολοκληρωμένης δουλειάς «αγωνία ιερή. στον αργαλειό της Εύας Palmer Σικελιανού» κυκλοφορεί από την κάπα εκδοτική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αβράμης

Σκηνικά: Κωνσταντινος Αβράμης, Ελένη Νιωτάκη
Μουσική: Ειρήνη Αλισά
Φωτισμοί: Σωτήρης Τζατζάκης

Παίζουν: Ελένη Νιωτάκη, Δομινίκη Κηλάδη, Αιλιάνα Μαρκάκη, Ειρήνη Αλισά

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, αμεα, ανέργων)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13 Μαΐου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Κάθε δευτέρα και τρίτη στις 21:30
Διασκευή: Δραματουργία: Κωνσταντίνος Αβράμης
Link Εισιτηρίων: www.more.com/theater/ort-i/
Πληροφορίες Χώρου: Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.
Φωτογραφίες: Πέτρος Νικόλτσος, Κατερίνα Π. Τριχιά
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Βοτανικός
ΠΛΥΦΑ -Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο
Απο 13/05/2024 εως 04/06/2024
Κορυτσάς 39
Δευτέρα και Τρίτη: 21:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b