MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
28
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Νικορέστης Χανιωτάκης για «Μάρτυρα Κατηγορίας»: «Η απόφαση να μην συνεχίσει ένας ηθοποιός είναι αποκλειστικά δική μου» (vid)

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση ρεπορτάζ με ονομαστική αναφορά σε ηθοποιό που φαίνεται να ζήτησε την απομάκρυνση των συναδέλφων του Θοδωρή Κατσαφάδου και Νίκου Πολυδερόπουλου στην παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης απάντησε με ανακοίνωση προς όλα τα ΜΜΕ.

Monopoli Team

Θοδωρής Κατσαφάδος και Νίκος Πολυδερόπουλος δεν θα συνεχίσουν στην παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» την ερχόμενη σεζόν. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Θοδωρής Κατσαφάδος είχε αναφέρει στην εκπομπή Breakfast@Star ότι, όπως ενημερώθηκε από τον θεατρικό παραγωγό, ο ίδιος και ο Νίκος Πολυδερόπουλος δεν θα συνεχίσουν στην παράσταση, κατόπιν σχετικού αιτήματος συναδέλφου τους.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη (11/4) ο δημοσιογράφος της εκπομπής Πρωινό Σου Σου, Νίκος Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις του ηθοποιού Νίκου Πολυδερόπουλου σχετικά με την δική του απομάκρυνση από την παράσταση. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως «έχει γίνει πολλή συζήτηση γιατί δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν ο Νίκος Πολυδερόπουλος. Καταλάβαμε ότι συμπρωταγωνιστής του ζήτησε να μην είναι διότι οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Λόγω φιλίας με την παραγωγό μπόρεσε να το πετύχει. Υπάρχει βέβαια και το επιχείρημα αυτού του ανθρώπου. Το ψάξαμε το θέμα γιατί είναι μια παράσταση που δουλεύουν πολλοί άνθρωποι. Το όνομα που μου είπαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν ένα. Μπορούμε πια με ασφάλεια να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Μαθαίνω ότι μεταξύ τους δεν έχουν καμία επαφή, δεν λένε ούτε γεια στα παρασκήνια. Μαθαίνω ότι πηγαίνει κόσμος στο θέατρο και ρωτάει ποιος είναι αυτός που διώχνει τους ηθοποιούς».

Η διάψευση του ρεπορτάζ με επίσημη ανακοίνωση

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης της παράστασης Νικορέστης Χανιωτάκης, με επίσημη ανακοίνωσή του, διέψευσε όλα όσα ακούστηκαν στον αέρα του Open. «Λυπάμαι που εν μέσω πολλών σοβαρών, σκοτεινών και απάνθρωπων κοινωνικών γεγονότων -δολοφονίες, υπεύθυνοι που δεν (κατά)δικάζονται για το έγκλημα στα Τέμπη κ.α.- πρέπει να τοποθετηθώ δημόσια για κάτι που σχετίζεται με την θεατρική μου οικογένεια. Μετά λύπης μου ενημερώθηκα για δημοσιεύματα, δηλώσεις παρουσιαστών και ρεπορτάζ δημοσιογράφων που κάνουν λόγο για απομάκρυνση κάποιων ηθοποιών από την παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» που σκηνοθετώ στο θέατρο Άνεσις. Ο ισχυρισμός ότι εγώ κι ο παραγωγός απομακρύναμε αυτούς τους ηθοποιούς κατόπιν υπόδειξης άλλου συναδέλφου τους είναι ψευδής, ανυπόστατος και προσβλητικός προς το πρόσωπό μου. Ουδέποτε συνέβη η οποιαδήποτε υπόδειξη ή απαίτηση από συντελεστή του «Μάρτυρα Κατηγορίας» προς εμένα για να εκδιωχθεί κάποιος άλλος συντελεστής. Όσο για το τελευταίο ρεπορτάζ (11/4) του Νίκου Γεωργιάδη στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» στον σταθμό Open που κατονομάζει συγκεκριμένο ηθοποιό ως τον άνθρωπο που με παρότρυνε να απομακρύνω δύο άλλους ηθοποιούς, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ευσταθεί και ότι βασίζεται -προφανώς- σε λανθασμένες πηγές. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου, έχουν αποδείξει το ήθος και την αξιοπρέπειά τους και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους. Η απόφαση να μην συνεχίσει ένας ηθοποιός στην παράσταση που σκηνοθετώ την επόμενη θεατρική περίοδο (2024/25), κι ενώ δεν είχε συμφωνήσει με τον παραγωγό να επεκτείνει το συμβόλαιό του, είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου. Οι λόγοι σχετίζονται με δικά μου καλλιτεχνικά κριτήρια, όπως και με την προσωπική μου ηθική. Και οι οκτώ ηθοποιοί του ‘Μάρτυρα Κατηγορίας’ έχουν συνεισφέρει στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν “κατέβουν”12.09.2018

Επιπλέον, η εταιρία παραγωγής Happy Productions ανέφερε σε σχετική δική της ανακοίνωση σε δελτίο τύπου:

Σχετικά με τις διάφορες δημοσιεύσεις αναφορικά με την παράσταση
«Μάρτυρας Κατηγορίας».

Παρακολουθούμε για μέρες σε διάφορα ΜΜΕ δηλώσεις, σχολιασμούς, κρίσεις και – αυθαίρετα – συμπεράσματα, σχετικά με την παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» και τους συντελεστές αυτής, η οποία λαμβάνει χώρα στο θέατρο Άνεσις τη φετινή θεατρική σεζόν. Αποκορύφωμα η σημερινή «αποκάλυψη» τηλεοπτικής εκπομπής του OPEN και του δημοσιογράφου κου Γεωργιάδη, και μάλιστα «διασταυρωμένη» (αλήθεια από ποιόν;) που κατονόμασε συγκεκριμένο συντελεστή της παράστασης περί δήθεν επιβολής της άποψής του στην παραγωγή, με σκοπό την αντικατάσταση συγκεκριμένων συντελεστών τη νέα θεατρική σεζόν!

Επιλογή των ΜΜΕ το πως και τι θα σχολιάσουν, ας επιτραπεί όμως και σε εμάς, να επιλέξουμε να μην μετατρέψουμε σε σίριαλ όσα σχολιάζονται στις διάφορες εκπομπές. Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν αυτή μας τη στάση, ως αδυναμία. Δεν θα αλλάξουμε όμως ούτε τη στάση μας, ούτε τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε.

Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε όμως είναι να κονιορτοποιείται η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψη, όχι τόσο της παραγωγής, αλλά κυρίως των συντελεστών και συνεργατών αυτής, μηδενός εξαιρουμένου. Δηλώνουμε και καθιστούμε σαφές ότι κανείς συντελεστής της παράστασης δεν ζήτησε, ούτε καν υπονόησε, την αντικατάσταση οποιουδήποτε άλλου συντελεστή.

Οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τις θεατρικές παραγωγές της Happy Productions, έτσι και της θεατρικής παράστασης «Μάρτυρας Κατηγορίας», την λαμβάνει αποκλειστικά και μόνο η παραγωγή, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και
κανένας απολύτως άλλος. Είναι επίσης αυτονόητο ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι μόνο στα πλαίσια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής.

Ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της τιμής και της υπόληψης της εταιρείας μας και των συνεργατών της. Τις όποιες απαντήσεις μας και την τελική κρίση επομένως θα την έχουν, όχι τα τηλεδικαστήρια, αλλά, τα αρμόδια αστικά και ποινικά δικαστήρια Συνεχίζουμε με αγάπη για το θέατρο, σεβασμό σε κάθε συνεργάτη μας, εκτίμηση στο θεατρικό κοινό, στηριζόμενοι σε αξίες, ιδανικά και ηθική που φωτίζουν την καθημερινή μας δραστηριότητα, μέσα σε, είναι η αλήθεια, χαλεπούς καιρούς.

Αθήνα 11/04/2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο θεατρικό “φαινόμενο” Νικορέστης Χανιωτάκης12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα