MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κλείνουν τις παραλίες

Αναλυτικά, τι προβλέπει σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας – Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα.

Monopoli Team

Με τσουχτερά πρόστιμα, τα οποία μπορεί να φτάσουν και έως τις 60.000 ευρώ, θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία.

Οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι περιπτώσεις παρεμπόδισης της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία περιλαμβάνουν τα εξής:

– Οποιαδήποτε κατασκευή (π.χ. κτίσματα, τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις παντός τύπου, περιλαμβανομένων των ανεμοφρακτών και των καλαμωτών).

Για τις παραβάσεις αυτές επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο της κατασκευής. Αν για την απομάκρυνση των κατασκευών αυτών είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, το πρόστιμο τετραπλασιάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραλίες με τα πιο μπλε νερά του κόσμου – Ανάμεσά τους και 7 ελληνικές12.09.2018

– Η τοποθέτηση κινητού στοιχείου που δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα (για παράδειγμα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, άλλα βαρέα τροχήλατα οχήματα, τέντες) με τρόπο που να εμποδίζει την πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που παρεμποδίζεται. Αν για την απομάκρυνση εμποδίων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο των αντικειμένων που παρεμποδίζουν τη διέλευση.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b