MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ηράκλειο: Βρέθηκαν αρχαία στην πλατεία Ελευθερίας – Σταματούν τα έργα ανάπλασης

Τα αρχαία εξετάζονται από επιστήμονες – Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του γειτονικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην πλατεία.

Monopoli Team

Κι ενώ όλα τα έργα στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, εξελίσσονταν ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος μία απρόοπτη εξέλιξη την Παρασκευή (29/3) το μεσημέρι ανατρέπει όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναγκάζει τους εργάτες να προχωρήσουν σε παύση των εργασιών και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν και πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες αναμόρφωσης της πλατείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Cretalive, ενώ οι εργάτες έσκαβαν την πλατεία για να αφαιρέσουν τις μαρμάρινες πλάκες και να τις αντικαταστήσουν με νέες… βρέθηκαν μπροστά σε διάφορα ευρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανικό Μουσείο: Μηνύει τον έφορο που έκλεψε περίπου 2.000 αρχαία αντικείμενα12.09.2018

Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν αρχαιολόγοι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και επιβεβαίωσαν το… απίστευτο. Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, άγνωστα μέχρι σήμερα, αποκαλύφθηκαν από τη σκαπάνη των εργατών. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν προσεκτικά μέσα στο Σαββατοκύριακο στο γειτονικό Αρχαιολογικό Μουσείο για εξέταση από ειδικούς συντηρητές και επιστήμονες ώστε να εκτιμηθεί η αρχαιολογική τους αξία καθώς και να προσδιοριστεί με ακρίβεια η χρονολογική περίοδος στην οποία ανήκουν.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b