MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Beyonce άλλαξε τους στίχους του θρυλικού “Jolene” της Dolly Parton – Ακούστε την διασκευή της

Η Beyonce άλλαξε τους στίχους της Dolly Parton, σε ένα πιο… επικαιροποιημένο, αλλά εξίσου δυνατό “Jolene”.

Monopoli Team

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Dolly Parton μάς είχε… προϊδεάσει ότι στον νέο country δίσκο της Beyonce, δεν αποκλείεται να ακούσουμε το θρυλικό της τραγούδι “Jolene” (που έγραψε πριν από 51 χρόνια!) είτε ενσωματωμένο σε κάποιο άλλο, νέο κομμάτι, είτε ως sample. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το είδωλο της country είχε απόλυτο δίκιο, αφού η Queen B έκανε ακριβώς αυτό, περιλαμβάνοντας μια διασκευή του τραγουδιού με τροποποιημένους στίχους και δομή στο πολυαναμενόμενο νέο της άλμπουμ “Cowboy Carter”.

Βέβαια η Parton κράτησε και μερικές εκπλήξεις κρυφές, όπως το γεγονός ότι κάνει δύο εμφανίσεις στο δίσκο, παρουσιάζοντας το πολύ ενδιαφέρον κομμάτι “Tyrant” που συνδυάζει trap και country, καθώς και έχοντας το δικό της ιντερλούδιο, με τίτλο “Dolly P” λίγο πριν το “Jolene”.

“Έι γλυκιά B, είμαι η Dolly P. Ξέρεις αυτή την κοπελιά με τα καλά μαλλιά για την οποία τραγουδάς;” λέει, αναφερόμενη στο τραγούδι “Sorry” που κυκλοφόρησε το 2016 η Beyonce, αφήνοντας εποχή με την ατάκα “Becky with the good hair”(Η Becky με τα καλά μαλλιά). “Μου θυμίζει κάποια που ήξερα από παλιά, μόνο που αυτή είχε τούφες καστανόξανθων μαλλιών, ευλογημένη να είναι η καρδιά της. Μπορεί τα μαλλιά τους να είχαν διαφορετικό χρώμα, αλλά πονούσε το ίδιο”.

Κάπως έτσι μάς προϊδεάζει για το περιεχόμενο της διασκευής, που -όπως το original κομμάτι – απευθύνεται σε μία γυναίκα που θέλει να “κλέψει” τον σύντροφό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτόλι Πάρτον: Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι μέσα από 10 τραγούδια που άφησαν εποχή12.09.2018

Ωστόσο, η Beyoncé βάζει τη δική της φλογερή πινελιά στο “Jolene”, αλλάζοντας τους στίχους και το γενικότερο ύφος του αρχικού τραγουδιού. Εκεί που η Parton ικετεύει και παρακαλεί μια γυναίκα να μην κλέψει τον άντρα της, η Bey στέλνει προειδοποιητικές βολές: “Μπορώ εύκολα να καταλάβω γιατί σε ελκύει ο άντρας μου / Αλλά δεν θέλεις αυτόν τον καπνό, οπότε ρίξε τη βολή σου σε κάποιον άλλον”. Συνεχίζει κάνοντας πιο σαφή την εκδίκησή της, τραγουδώντας: “Έπρεπε να κάνω αυτή τη συζήτηση μαζί σου γιατί δεν μου αρέσει να πρέπει να κάνω την ανόητη / Η ειρήνη σου εξαρτάται από το πώς κινείσαι, Jolene”.

Η Parton αναφέρθηκε στο εξώφυλλο του “Jolene” το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιεύοντας μια εικόνα της λίστας των τραγουδιών του άλμπουμ στα stories της στο Instagram και γράφοντας: “Παίξτε το πρωτότυπο ενώ περιμένετε το “Jolene” της @beyonce”. Την Πέμπτη, δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο Threads, με λεζάντα “Just call me Dolly P” και χρησιμοποιώντας το “Texas Hold ‘Em” της Beyoncé ως συνημμένο ήχο.

Το “Jolene” είναι μία από τις δύο αξιοσημείωτες διασκευές του “Cowboy Carter”, καθώς η Beyoncé σε ένα ντουέτο με τον Tanner Adell, διασκευάζει το “Blackbird” των Beatles (με τίτλο “Blackbird”). Σε άλλα σημεία του άλμπουμ, αναφέρεται στο “Good Vibrations” των Beach Boys, το “These Boots Are Made For Walkin'” της Nancy Sinatra και ίσως στο “Landslide” των Fleetwood Mac στο ντουέτο της Miley Cyrus “II Most Wanted”.

Το “Cowboy Carter” καταφθάνει λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Beyoncé κυκλοφόρησε αιφνιδιαστικά τα διπλά singles “Texas Hold ‘Em” και “16 Carriages” κατά τη διάρκεια του Super Bowl στις αρχές Φεβρουαρίου. Η ίδια εξήγησε σε ανάρτησή της στο Instagram ότι εμπνεύστηκε το “Cowboy Carter” μετά από ένα περιστατικό όπου δεν ένιωσε “ευπρόσδεκτη” από την country σκηνή, αναφερόμενη πιθανότατα σε μια εμφάνιση της στο πλευρό των Dixie Chicks (όπως ήταν τότε γνωστές) στα Country Music Association Awards του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBeyonce: Προωθεί το “Cowboy Carter” στα μεγαλύτερα μουσεία της Νέας Υόρκης12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b