MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Καλύφθηκε με πλαστικό το βανδαλισμένο τελευταίο έργο του Banksy

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου του Islington, με πλαστική μεμβράνη καλύφθηκε η τελευταία τοιχογραφία του καλλιτέχνη.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Η νέα τοιχογραφία του Banksy, που αποκαλύφθηκε στις 17 Μαρτίου στην πλευρά ενός κτιρίου κατοικιών στην οδό Hornsey στο Finsbury Park του βόρειου Λονδίνου και λίγες ημέρες μετά βανδαλίστηκε από αγνώστους που πέταξαν πάνω του λευκή μπογιά, έχει πλέον καλυφθεί με πλαστική μεμβράνη και περιβάλλεται από ξύλινες σανίδες.

Το νέο αυτό έργο αποτελείται από πράσινη μπογιά, που έχει ψεκαστεί σ’ έναν τοίχο πίσω από ένα δέντρο με γυμνά κλαδιά. Η πράσινη μπογιά στον τοίχο μοιάζει να δημιουργεί το φύλλωμα του δέντρου. Δίπλα, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά μια μηχανή ψεκασμού και δείχνει σαν να έχει ψεκάσει εκείνος το πράσινο σπρέι για το «φύλλωμα» του δέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛονδίνο: Ο Banksy επιβεβαιώνει ότι νέο έργο είναι δικό του – Το μήνυμα για το περιβάλλον12.09.2018

Ο ίδιος ο Banksy επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δικό του έργο μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, όταν διαπιστώθηκε πως η τοιχογραφία άρχισε να προσελκύει πλήθος κόσμου και να προκαλεί εικασίες. Ο ίδιος κοινοποίησε, μάλιστα, μια σειρά από φωτογραφίες και δείχνοντας το «πριν» του άδειου τοίχου, στη συνέχεια το «μετά» και στο τέλος τη λεπτομέρεια με τον άνθρωπο από στενσιλ.

Μετά τον βανδαλισμό του έργου και την τοποθέτηση της πλαστικής μεμβράνης πάνω του, επρόσωπος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε: «Το έργο τέχνης του Banksy έχει προσελκύσει τεράστιο πλήθος κόσμου και υπάρχει ανάγκη να προστατευθεί η τέχνη και οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιπτώσεις του αριθμού των επισκεπτών. Το διαφανές πλαστικό και το ξύλινο πλαίσιο πάνω από το έργο τέχνης τοποθετήθηκε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και όχι από το συμβούλιο».

«Για να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, και για να προστατεύσουμε το δέντρο, εγκαθιστούμε ένα περιτοίχισμα, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφανή πλαστικά πάνελ για να προστατεύσει το έργο τέχνης και να επιτρέπει καθαρή θέα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Βανδάλισαν το νέο έργο του street artist με το περιβαλλοντικό μήνυμα12.09.2018

Τα προηγούμενα “προσωρινά μέτρα” που τέθηκαν σε εφαρμογή από το δημοτικό συμβούλιο του Islington περιλάμβαναν μεταλλική περίφραξη και τακτικούς ελέγχους από περιπολούντες στο πάρκο για τη διαχείριση του πλήθους και την προστασία του έργου τέχνης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το συμβούλιο θα συνεχίσει να διερευνά «μελλοντικές λύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει το έργο τέχνης», καταλήγοντας πως η τοπική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες εγκατάστασης κάμερας κλειστού κυκλώματος.

Με πληροφορίες από Guardian.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b