MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Λονδίνο: Ο Banksy επιβεβαιώνει ότι νέο έργο είναι δικό του – Το μήνυμα για το περιβάλλον

Μια νέα τοιχογραφία κάνει την εμφάνισή της το πρωί της Κυριακής (17/3) στο Finsbury Park στο βόρειο Λονδίνο και ο μυστηριώδης καλλιτέχνης του δρόμου Banksy επιβεβαιώνει πως αυτός «κρύβεται» από πίσω.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Μια νέα τοιχογραφία εμφανίστηκε στην οδό Hornsey στο Finsbury Park, στο βόρειο Λονδίνο, το πρωί της Κυριακής και μία ημέρα μετά ο Banksy επιβεβαιώνει πως πρόκειται για δικό του έργο, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Το νέο έργο αποτελείται από πράσινη μπογιά, που έχει ψεκαστεί σ’ έναν τοίχο πίσω από ένα δέντρο με γυμνά κλαδιά. Η πράσινη μπογιά στον τοίχο μοιάζει να δημιουργεί το φύλλωμα του δέντρου. Δίπλα, ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά μια μηχανή ψεκασμού και δείχνει σαν να έχει ψεκάσει εκείνος το πράσινο σπρέι για το «φύλλωμα» του δέντρου.

Ο Banksy κοινοποίησε μια σειρά από φωτογραφίες δείχνοντας το «πριν» του άδειου τοίχου, στη συνέχεια το «μετά» και στο τέλος τη λεπτομέρεια με τον άνθρωπο από στενσιλ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται από την Κυριακή μπροστά στη νέα αυτή τοιχογραφία, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν στο BBC πως είναι «περήφανοι και χαρούμενοι» που επιλέχθηκε ο δρόμος τους. «Μοιάζει με ένα προσωπικό μήνυμα προς εμάς τους κατοίκους, νιώθουμε τόσο περήφανοι», δήλωσε η Wanja Sellers, η οποία ζει στον δρόμο που βρίσκεται η τοιχογραφία.

Πριν ο καλλιτέχνης επιβεβαιώσει πως πρόκειται για δικό του έργο, η σύμβουλος του Islington, Flora Williamson είπε ότι θα ήταν «απίστευτο» να υπάρχει ένα έργο τέχνης του Banksy «ακριβώς στη μέση της κοινωνικής κατοικίας και σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του δήμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜήπως είμαστε κοντά στην αποκάλυψη της μυστηριώδους ταυτότητας του Banksy;12.09.2018

Μεταξύ όσων βρέθηκαν στην περιοχή για να δουν το έργο βρέθηκε και ο James Peak, ο οποίος δημιούργησε τη σειρά του BBC Radio 4, The Banksy Story. «Στο μυαλό μου μοιάζει απολύτως βέβαιο πως είναι δικό του έργο, αλλά όπως πάντα με τον Banksy, ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς, μέχρι να το επιβεβαιώσει ο ίδιος».

Το μήνυμα του έργου είναι ξεκάθαρο για τον James Peak: «Η φύση παλεύει και είναι στο χέρι μας να τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ξανά. Αν δούμε πολύ πίσω, στην αρχή της δουλειάς του, ο Banksy πάντα ψάχνει τι μπορεί να κάνει με την ελάχιστη προσπάθεια για να κάνει κάτι να φαίνεται πραγματικά ωραίο».

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν κάνεις ένα βήμα πίσω, μοιάζει σαν το δέντρο να ζωντανεύει, αλλά με έναν αισθητά ψεύτικο και τεχνητό τρόπο. Είναι άνοιξη τώρα, και αυτό το δέντρο θα έπρεπε να γεμίσει φύλλα… Ο Banksy πιθανόν να πέρασε από εδώ και να σκέφτηκε πόσο άθλιο φαίνεται. Κι έτσι, την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, πήρε ακριβώς την ίδια απόχρωση πράσινου που χρησιμοποιείται για τις οδικές πινακίδες εδώ και χρησιμοποίησε έναν εύκαμπτο σωλήνα πίεσης ή έναν πυροσβεστήρα για να ψεκάσει τα φύλλα πίσω, στον μάλλον ερειπωμένο τοίχο».

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην τοιχογραφία είναι το ίδιο το δέντρο μπροστά στο έργο, καθώς χωρίς αυτό δεν βγαίνει νόημα.

Με πληροφορίες από BBC.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b