MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Βανδάλισαν το νέο έργο του street artist με το περιβαλλοντικό μήνυμα

Άγνωστοι έριξαν λευκή μπογιά στο ολοκαίνουριο έργο τέχνης του Banksy στο Λονδίνο.

Monopoli Team

Το έργο τέχνης με το περιβαλλοντικό μήνυμα που δημιούργησε ο street artist Banksy σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο Λονδίνο έχει καταστραφεί.

Το έργο τέχνης εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο και περιείχε κηλίδες πράσινης μπογιάς σε έναν τοίχο πίσω από ένα κοντινό δέντρο για να δώσει την εντύπωση φύλλων.

Όμως μέχρι το πρωί της Τετάρτης, το έργο τέχνης, που περιβάλλεται από προστατευτικό μεταλλικό φράχτη, είχε γεμίσει με λευκή μπογιά.

View this post on Instagram

A post shared by Nick Sartori (@nicksartori)

Το Συμβούλιο του Islington δήλωσε ότι εγκαθιστά κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και εξετάζει άλλους τρόπους για την προστασία του έργου.

Ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου της περιοχής, δήλωσε ότι καλωσορίζουν το έργο, προσθέτοντας: “Θέλουμε πολύ να παραμείνει”.

Πρόσθεσαν: “Πρόκειται για ένα πραγματικά ισχυρό έργο, το οποίο υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο που παίζουν τα δέντρα στις κοινότητές μας και στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα. Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι το κομμάτι έχει καταστραφεί”.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η τοιχογραφία, “κινηθήκαμε γρήγορα για να θέσουμε σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για την προστασία της και τη διαχείριση του πλήθους, όπως η τοποθέτηση περίφραξης και οι επισκέψεις από αστυνομικούς της περιφρούρησης του πάρκου” είπε.

Το συμβούλιο συζητούσε “μελλοντικές λύσεις” με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού “για να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν το έργο τέχνης”.

Ροές ανθρώπων ταξίδεψαν για να δουν το έργο τέχνης, αλλά ο κάτοικος της περιοχής Matt McKenna, 35 ετών, δήλωσε στο BBC London ότι είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του το πρωί της Τετάρτης όταν είδε τη λευκή μπογιά σε όλη την τοιχογραφία.

“Είναι πραγματικά κρίμα. Συνέβη μέσα στη νύχτα”, είπε. “Όταν εμφανίστηκε την Κυριακή, η σύντροφός μου το είδε και είπε ότι της άρεσε αρκετά πριν όλοι μιλήσουν γι’ αυτό”.

“Έκανε πολύ κόσμο να μιλάει και είναι ένα κομμάτι του Λονδίνου που είναι λίγο ξεχασμένο κατά καιρούς”.

Μέχρι στιγμής, ο υπεύθυνος για την καταστροφή του έργου με λευκή μπογιά δεν έχει εντοπιστεί.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b