MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Dear tourists…»: Το μήνυμα εξοργισμένου προς τους τουρίστες στα Εξάρχεια

Ένας κάτοικος των Εξαρχείων έγραψε ένα σημείωμα που απευθύνεται στους επισκέπτες που συχνάζουν στην πολυκατοικία και γειτονιά του.

Monopoli Team

Στην καρδιά της Αθήνας, στη γειτονιά των Εξαρχείων, ένα ισχυρό μήνυμα αντηχεί στο φόντο του εξευγενισμού και της αυξανόμενης εισροής τουριστών που αναζητούν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία. Ένας κάτοικος, κουρασμένος από τους μετασχηματισμούς και τις αναταραχές που επιφέρει αυτό το κύμα, έγραψε ένα ειλικρινές σημείωμα που απευθύνεται στους επισκέπτες που συχνάζουν στην πολυκατοικία του και, κατ’ επέκταση, στην ίδια τη γειτονιά.

Το σημείωμα ξεκινά με μια άμεση απεύθυνση στους τουρίστες, τονίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα του εξευγενισμού που έχει περιβάλει τη γειτονιά για να εξυπηρετήσει την προσπάθειά τους για οικονομικά προσιτές διακοπές. Τα Εξάρχεια έχουν γίνει όλο και περισσότερο σημείο που πρέπει να επισκεφτούν οι τουρίστες που έλκονται από την ακραία και αυθεντική αύρα τους.

Ο εξευγενισμός, μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη και την ανανέωση της γειτονιάς, συχνά οδηγεί σε αύξηση των ενοικίων και του κόστους διαβίωσης, εκδιώκοντας τους παλιούς κατοίκους και αλλοιώνοντας τον ιστό της κοινότητας. Το μήνυμα επισημαίνει αυτή την πικρή μεταμόρφωση, τονίζοντας ότι, παρά την αυξανόμενη ελκυστικότητα της γειτονιάς ως τουριστικό hotspot, υπάρχουν άτομα που εξακολουθούν να διαμένουν και να εργάζονται εκεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ανοιξιάτικα σημεία για καλό φαγητό στα Εξάρχεια12.09.2018

Περισσότερα από Χωρίς κατηγορία
VIMA_WEB3b