MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 ανοιξιάτικα σημεία για καλό φαγητό στα Εξάρχεια

Η άνοιξη έφτασε και εμείς βγαίνουμε σε πολύχρωμους πεζόδρομους, ανθισμένους κήπους και αυλές, που φιλοξενούν μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια για καφέ και φαγητό στα Εξάρχεια.

Σουσουράδα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Σουσουράδα, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Η άνοιξη είναι εδώ και, μετά τις διακοπές του Πάσχα, δεν θέλουμε να περιοριστούμε στο να την κοιτάμε από το παράθυρο. Έχοντας επιστρέψει στην Αθήνα και στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, ψάχνουμε να βρούμε μέρη που να μας φέρνουν πιο κοντά στην ανοιξιάτικη πλευρά της πόλης.

Πέρα από τα νότια προάστια, που αποτελούν μία ωραία επιλογή, αλλά πολλές φορές σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές αν θα τα επισκεφθούμε, λόγω της κίνησης που υπάρχει αυτή την εποχή προς τα παραλιακά της Αθήνας, όμορφα σημεία, ανοιξιάτικες αυλές, πολύχρωμους πεζοδρόμους βρίσκει κανείς και στο κέντρο της πόλης. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα hot spots των Εξαρχείων, που θα μας βάλουν κατευθείαν στο mood.

Cafe Boheme Μπαρμπαγιάννης

Το Cafe Boheme αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης στα Εξάρχεια. Στεγασμένο στην Εμμανουήλ Μπενάκη και με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, αλλά και έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο με πολλά φυτά και vintage αισθητική, μας αρέσει να το επισκεπτόμαστε τόσο για το μεσημεριανό, όσο και για το βραδινό μας φαγητό. Στο μενού του θα βρείτε μία ποικιλία ελληνικών, αλλά και μεσογειακών γεύσεων, σε μεγάλες, χορταστικές μερίδες και μοντέρνα προσέγγιση. Ένα από τα αγαπημένα μας spots στα Εξάρχεια.
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 94, Αθήνα 10681
Τηλέφωνο: 2103608018

Ρακουμέλ

Παραμένουμε για λίγο ακόμα στο πεζοδρόμιο της Μπενάκη και πάμε στο Ρακουμέλ και σε γεύσεις βγαλμένες από Κρήτη. Το διάσημο, πλέον, ρακάδικο των Εξαρχείων αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς όταν “ανοίγει λίγο ο καιρός”, τόσο για να πιούμε, όσο και για να φάμε. Μεταξύ των αγαπημένων κρητικών γεύσεων θα βρείτε χοχλιούς, κεφτεδάκια, μαραθόσουπα, σφακιανή πίτα και άλλους κρητικούς μεζέδες για να συνοδεύσετε τη ρακή σας.
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Αθήνα 10681
Τηλέφωνο: 2103800506

Γιάντες

Και φεύγουμε από την Μπενάκη και μεταφερόμαστε στη Βαλτετσίου και στο Γιάντες. Μία υπέροχη, πολύχρωμη αυλή -γεμάτη με τα χρώματα, τόσο του μαγαζιού, όσο και της άνοιξης- περιμένει, όποιον επισκεφθεί το Γιάντες, για να γιορτάσει τον ερχομό της καλοκαιρίας. Ένας υπέροχος χώρος, τόσο για το πρωί, όσο και για το βράδυ, με μερικές από τις καλύτερες γεύσεις της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας και προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, συνιστούν κάποιους από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους αγαπάμε το Γιάντες.
Διεύθυνση: Βαλτετσίου 44, Αθήνα 10681
Τηλέφωνο: 2103301369

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 μαγαζιά στην Αθήνα που αποθεώνουν το αγαπημένο μας avocado toast12.09.2018

Salero

Ακόμα ένα must visit στέκι της Βαλτετσίου, το Salero υποδέχεται την άνοιξη που έφτασε, “ντυμένο” με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Πολύχρωμες καρέκλες, μία υπέροχη εσωτερική αυλή, πολλά (αλλά πάρα πολλά) φυτά και τραπεζάκια στον πεζόδρομο -για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την έξοδο και το φαγητό τους στην περατζάδα-  το Salero είναι ένα από τα αγαπημένα μας μαγαζιά στα Εξάρχεια. Όσο για την κουζίνα του: ελληνικές γεύσεις -από όσπρια, ψαρικά, κρέας, πίτες και μεζέδες- σε μοντέρνες παραλλαγές και με πινελιές μεσογείου θα αφήσουν ικανοποιημένο και τον πιο δύσκολο “φαγά”.
Διεύθυνση: Βαλτετσίου 51, Αθήνα 10681
Τηλέφωνο: 2103813358

Σουσουράδα

Και θα κλείσουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το αγαπημένο gastro-bar των Εξαρχείων. Η Σουσουράδα μας καλημερίζει από νωρίς το πρωί με brunch και καφέ και συνεχίζει να μας κάνει παρέα και για την υπόλοιπη ημέρα, με μεσημεριανό, βραδινό, αλλά και ποτό. Μεσογειακές γεύσεις, γκουρμέ προτάσεις και ένα περιβάλλον που μας βοηθάει να υποδεχθούμε την άνοιξη όπως της αρμόζει, με πολλά πολλά φυτά και τραπεζάκια στα πεζοδρόμια των οδών Βαλτετσίου και Μαυρομιχάλη -στη γωνία των οποίων στεγάζεται το μαγαζί- μας περιμένουν σε ένα από τα πιο in στέκια των Εξαρχείων.
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα 10680
Τηλέφωνο: 2103647936

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b