MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ιάσονας Παπαματθαίου: «Η γενιά η δική μου βγήκε στην αγορά μέσα στην κρίση. Είμαστε πιο φτωχοί από τους γονείς μας» (vid)

Ο ηθοποιός Ιάσονας Παπαματθαίου μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για την απόφασή του να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού αλλά και τη γενιά του που έχει βιώσει απανωτές κρίσεις.

Monopoli Team

Η απόφαση να γίνει ηθοποιός

«Είμαι από το 2011 στο επάγγελμα», είπε ο Ιάσονας Παπαματθαίου στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη». «Τότε έκανα την πρώτη μου επαγγελματική παράσταση». 

«Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Στο δεύτερο έτος της σχολής κατάλαβα ότι η τέχνη της υποκριτικής είναι κάτι που τουλάχιστον δεν θα βαρεθώ ποτέ μου. Δούλεψα πολύ σκληρά αυτά τα χρόνια για να καταφέρω να ζω από αυτό, αλλά ήμουν και τυχερός».

Για το αν ήταν μια προσωπική του ανάγκη ή μοιραία οδηγήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση στα επαγγελματικά του, δεδομένου ότι και οι δύο γονείς του είναι ηθοποιοί, ο Ιάσονας Παπαματθαίου ανέφερε: «Δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω πανελλήνιες και σκέφτηκα πως αυτό έχω ως αναφορά και ερεθίσματα από το σπίτι μου. Δοκίμασα πρώτα τον εαυτό μου σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην εφηβεία μου και τελικά κατάλαβα ότι θα είναι κάτι που θα μου αρέσει και συνεχώς θα εξελίσσομαι μέσα σε αυτό».

«Στον μικρότερο εαυτό μου θα έλεγα να ‘τσιλάρει’ λίγο και να μη τα παίρνει όλα τόσο σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά για τα πρώτα του βήματα στον χώρο. «Τα πρώτα χρόνια ήμουν εξαιρετικά αγχώδης. Με την τριβή έγινα λίγο πιο χαλαρός». 

«Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος όταν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει. Είμαι λίγο αυστηρός με τον εαυτό μου, ταλαιπωρούμαι λίγο».

Η γενιά του και οι απανωτές κρίσεις

«Γεννήθηκα το 1988, αυτό σημαίνει ότι είμαι από τις γενιές που έχουμε βιώσει τα πιο δύσκολα. Βγήκαμε στην αγορά κατευθείαν στην κρίση. Είμαστε άτυχοι. Είμαστε πιο φτωχοί από τους γονείς μας. Είναι δύσκολο να σκεφτούμε ν’ αγοράσουμε κάποιο σπίτι, ή να κάνουμε οικογένεια. Είναι δύσκολο ακόμη και ν’ ονειροπολούμε γι’ αυτά». 

«Δεν υπάρχει κάποιος σκοπός ζωής, αφήνω τα πράγματα στη ροή. Το μακρινό μέλλον με τρομάζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Συρανό» στο θέατρο Αλκυονίς12.09.2018

Αυτή την περίοδο ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Συρανό», οποία θα παίζει μέχρι τις 28 Απριλίου στο Θέατρο Αλκυονίς.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b