MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Dancing (fancy), της Μαρίας Κολιοπούλου στο θέατρο Θησείον

Η Μαρία Κολιοπούλου έρχεται με τη χορογραφική της δουλειά Dancing (fancy) στο θέατρο Θησείον.

Monopoli Team

Το Dancing (fancy) επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Θησείον, μετά την δημιουργική του πορεία στο Έσσεν, την Κολωνία και την Αθήνα το 2023.

Η παράσταση Dancing (fancy) διερευνά τις πολλαπλές πτυχές του σώματος και των χαρακτηριστικών του, εστιάζοντας σε εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό στο δημόσιο χώρο καθώς κι επάνω στη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μουγγή Καμπάνα, του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Μπέλλος12.09.2018

Βασικός άξονάς της νέας χορογραφικής δουλειάς της Μαρίας Κολιοπούλου αποτελεί το  ερώτημα του Gilles Deleuze, «Τι μπορεί ένα σώμα». Το Dancing (fancy) ξεκίνησε την πορεία του από το πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν με την υποτροφία  Tanzrecherche NRW και συνέχισε στην Κολωνία με την υποστήριξη του ‘Culture Moves Europe’.

Στο Dancing (fancy), η χορογράφος συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, δημιουργώντας ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης. Η σύνθεση του έργου επαναπροσδιορίζει διαρκώς το ένα σώμα μέσα από το άλλο, αναζητώντας με χιούμορ την απλότητα στην κίνηση, μέσα σε ένα παραμυθένιο σύμπαν.

Λίγα λόγια για την Μαρία Κολιοπούλου

Η Μαρία Κολιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα.  Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος των Αστικών Πυλών Πειραιά, Μουσείο Μπενάκη, ΑΣΚΤ) και έχουν ταξιδέψει σε Αλγέρι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Λιουμπλιάνα, Σάλτσμπουργκ, Στοκχόλμη, Κάρλσταντ, Χάγη. Βραβεύθηκε με το Tanzrecherche 2023 από το NRW KULTURsekretariat , Ministerium fur Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen για την έρευνα του έργου της Dancing (fancy). Έχει βραβευθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Αλγέρι (2013) και στο New Europe Festival στην Πράγα (2008) με το Jarmila Jeřábková award. Με δύο καλλιτεχνικές κατοικίες στο Μάλμε, Σουηδία ξεκίνησε το σόλο έργο Made με την υποστήριξη του Διεθνούς Προγράμματος Χορού της Σουηδίας. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το Belgrade Dance Institute, την Editta Brown Company, την Stopgap dance company. Έχει συνεργαστεί με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στα προγράμματα Unlimited Access και iDance: Dance without discriminations, στο Europe Beyond Access.

H παράσταση δανείζεται τον τίτλο της από το φωτογραφικό έργο του E. J. Muybridge«Dancing fancy» από το βιβλίο του 1887 Human Locomotion.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου – digitaria
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Παίζουν: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κατερίνα Γεβετζή, Λουκιανή Παπαδάκη

Διάρκεια: 35’
Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 21:30
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/dance/dancing-fancy-1
Πληροφορίες Χώρου: Νέο Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο, Αθήνα
Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b