MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η πυραμίδα του Ταϋγέτου: Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας

Η κορυφή του Ταϋγέτου είναι ένα εξαιρετικό θέαμα, με μεγάλους ασβεστολιθικούς όγκους που σχηματίζουν με φυσικό τρόπο ένα πυραμιδοειδές σχήμα.

Monopoli Team

Ο Ταΰγετος, που δεσπόζει πάνω από την Πελοπόννησο με τη μεγαλοπρεπή κορυφή του, προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι στα άγρια τοπία της Ελλάδας, παρουσιάζει μια ματιά σε έναν κόσμο όπου η φύση, η μυθολογία και το μυστήριο συνυπάρχουν. Γνωστό και ως Πυραμίδα ή Προφήτης Ηλίας, αυτό το βουνό που προκαλεί δέος, καθιστώντας το την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜήπως είμαστε κοντά στην αποκάλυψη της μυστηριώδους ταυτότητας του Banksy;12.09.2018

Η κορυφή του Ταϋγέτου είναι ένα εξαιρετικό θέαμα, με μεγάλους ασβεστολιθικούς όγκους που σχηματίζουν με φυσικό τρόπο ένα πυραμιδοειδές σχήμα. Αυτό το μοναδικό γεωλογικό χαρακτηριστικό δεν μαγεύει μόνο τα μάτια, αλλά τροφοδοτεί και τη φαντασία, προκαλώντας συζητήσεις για την προέλευσή του. Ήταν αυτή η πυραμιδοειδής κορυφή ένα αριστούργημα που φιλοτεχνήθηκε από αρχαία χέρια ή είναι ένα θαύμα που σμιλεύτηκε από τις αδυσώπητες δυνάμεις της φύσης; Η συζήτηση συνεχίζεται, με το σχεδόν τέλειο σχήμα του βουνού και την ισοπεδωμένη βάση στην κορυφή του να αποτελούν σημεία αμφισβήτησης και θαυμασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b