MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπιενάλε Βενετίας: Το Βατικανό προσκάλεσε τον… Maurizio Cattelan να συμμετέχει στην έκθεσή του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μία σίγουρα απροσδόκητη είδηση: Το Βατικανό κάλεσε τον, γνωστό για τα προβοκατόρικα έργα, Maurizio Cattelan, να συμμετέχει στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας.

Photo by iam_os on Unsplash
Photo by iam_os on Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σε μία απρόσμενη είδηση, το Βατικανό προσκάλεσε τον Maurizio Cattelan, μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, να συμμετέχει στο περίπτερό του στην επερχόμενη Μπιενάλε της Βενετίας.

Αν και είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει την προσοχή, η επιλογή αυτή δεν είναι ακριβώς ασφαλής, αν λάβει κανείς υπόψη τα προβοκατόρικα έργα του Ιταλού καλλιτέχνη, με πιο χαρακτηριστικά την διάσημη “μπανάνα”, αλλά και το προκλητικό γλυπτό του La Nona Ora (1999), (Η Ένατη Ώρα), με έναν Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ σε φυσικό μέγεθος να κείτεται στο έδαφος, χτυπημένος νεκρός από μετεωρίτη.

Ο Maurizio Cattelan θα δημιουργήσει μια μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση για την παρουσίαση της Μπιενάλε της Βενετίας στο Βατικανό. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα οκτώ καλλιτεχνών και θα εγκατασταθεί στις γυναικείες φυλακές Giudecca. Πολλά από τα έργα θα δημιουργηθούν με την ενεργό συμμετοχή των κρατουμένων.

Ο καρδινάλιος José Tolentino de Mendonça, υπουργός Πολιτισμού του Βατικανού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η απόφαση να στεγαστεί το φετινό περίπτερο της Μπιενάλε στη φυλακή ήταν “απροσδόκητη”, αλλά σύμφωνη με την εντολή του Ευαγγελίου και το κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου “να ντύσουμε τους γυμνούς, να ταΐσουμε τους πεινασμένους και να επισκεφθούμε τους φυλακισμένους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Η μάχη της μπανάνας»: Σε δικαστική διαμάχη οι Μόρφορντ και Κατελάν για το ποιος κόλλησε πρώτος φρούτο στον τοίχο12.09.2018

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένας αριθμός έργων που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια των γυναικών της φυλακής. Σε μια 12λεπτη εγκατάσταση βίντεο, που βρίσκεται υπό παραγωγή, συμμετέχουν κάποιες από τις κρατούμενες ως ηθοποιοί. Σε σκηνοθεσία της ηθοποιού Zoe Saldana και του συζύγου της, του Ιταλού σκηνοθέτη και παραγωγού Marco Perego, η ταινία μικρού μήκους περιστρέφεται γύρω από το θέμα της ελευθερίας. Ορισμένοι κρατούμενοι έχουν παράσχει φωτογραφίες τους ως παιδιά για ένα έργο της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας Claire Tabouret- άλλοι συνεισέφεραν ποιήματα για μια εγκατάσταση της Λιβανέζας-Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Simone Fattal.

Την έκθεση, με τίτλο “Με τα μάτια μου”, επιμελούνται η Chiara Parisi, διευθύντρια του Κέντρου Pompidou-Metz, και ο Dr. Bruno Racine, πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Εθνικής Βιβλιοθήκης – θα είναι ανοιχτή από τις 20 Απριλίου έως τις 24 Νοεμβρίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την έκθεση στις 28 Απριλίου στο πλαίσιο προγραμματισμένης μονοήμερης επίσκεψης στην ιταλική πόλη. Η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο νυν επίσκοπος της Ρώμης θα παρευρεθεί στη διετή έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπιενάλε Βενετίας: Εκατοντάδες καλλιτέχνες καλούν να ακυρωθεί η συμμετοχή του Ισραήλ -“Τέχνη, όχι γενοκτονία”12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Τα Ημερολόγια: Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η μεγάλη έκθεση για τον Χρήστο Μποκόρο
Εικαστικά
Νέα δωρεά από τον NEON: Εγκατάσταση της Μαρίας Λοϊζίδου στον αρχαιολογικό χώρο Κεραμεικού
Εικαστικά
clinamen: Η viral εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot ταξιδεύει στην Αθήνα
Εικαστικά
Cycladic Talk: Η Catherine McCormack ξετυλίγει το αρχέτυπο της «Αφροδίτης» με αφορμή τον Jeff Koons
Εικαστικά
1ο Συμπόσιο Γλυπτικής Χανίων: Η τέχνη γεννιέται σε δημόσια θέα
Εικαστικά
Έκθεση αφιερωμένη στη διαδρομή του Platforms Project στον «Λόφο» της Κυψέλης
Art & Culture
Πέντε γυναίκες καλλιτέχνιδες "κατοικούν" στις Καμπόνες της Νάξου
Εικαστικά
Νέα, μεγάλη δωρεά της Συλλογής Δασκαλόπουλου προς 4 μουσεία της Ελλάδας και της Σκωτίας
Εικαστικά
Τέχνη για το εδώ και τώρα: 46 καλλιτέχνες από 10 χώρες ενώνουν τις φωνές τους σε μια ελληνική γκαλερί
Εικαστικά
11 Έλληνες καλλιτέχνες σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, με τη στήριξη του ΕΜΣΤ
Εικαστικά
PCAI x British Council: Οι Black Female in Architecture στο φετινό Tilos Artist Residency
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Αυλαία στην Κορσική για το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κεραμική