MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έργα τέχνης του Robbie Williams για πρώτη φορά σε Άμστερνταμ και Λονδίνο

Έκθεση με έργα τέχνης του Robbie Williams εμπνευσμένα από την εμπειρία του με ψυχικές ασθένειες, θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα φιλοξενηθούν στο νέο Μουσείο Moco στο Λονδίνο.

Monopoli Team

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του φέτος το καλοκαίρι στη Μαρμάρινη Αψίδα στο Λονδίνο και είναι το τρίτο της αλυσίδας Moco, με τα υπόλοιπα να λειτουργούν ήδη σε Βαρκελώνη και Άμστερνταμ. Μάλιστα το Μουσείο Moco στο Άμστερνταμ, πρόκειται να φιλοξενήσει πρώτο την έκθεση «Robbie Williams: Pride and Self-Prejudice», από τις 8 Μαρτίου έως τις 8 Ιουλίου.

Η έκθεση περιγράφεται ως «αντίδοτο» στον «μερικές φορές εχθρικό κόσμο μας» και χαρακτηρίζεται από την «προσγειωμένη, ευάλωτη αλλά και τολμηρή οπτική γλώσσα» του τραγουδιστή, η οποία «απεικονίζει την προσωπική του πάλη με την εξωτερική πίεση, τη ντροπή, τον φόβο και άλλους εσωτερικούς δαίμονες». 

«Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από την τέχνη μου και εδώ και πολλά χρόνια με βοήθησε να αντιμετωπίσω μερικές από τις προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει. Kατά καιρούς έχω βιώσει κακή ψυχική υγεία και κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων η τέχνη και το χιούμορ ήταν πραγματικά χρήσιμα εργαλεία για μένα. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με το Μουσείο Moco και ελπίζω ότι αυτή η έκθεση θα βοηθήσει στην ανάδειξη της θεραπευτικής δύναμης της τέχνης και ίσως να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ιντριγκάρει όσους έρχονται να τη ζήσουν», έγραψε ο ίδιος ο Williams, ο οποίος αναμένεται να παραστεί στα εγκαίνια στο Μουσείο Moco του Άμστερνταμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ερωτευτήκαμε τον Robbie Williams ξανά από την αρχή…12.09.2018

Όσο για το νέο Μουσείο Moco στο Λονδίνο, το οποίο επίσης θα φιλοξενήσει στον χώρο του τα έργα του τραγουδιστή, θα καταλάβει ένα μεγάλο κτίριο της δεκαετίας του 1920 απέναντι από τη Μαρμάρινη Αψίδα. Στους χώρους του θα στεγάζει επίσης έργα μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης, όπως οι Banksy, Tracey Emin και Andy Warhol να περιλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή του μαζί με τους Picasso, Damien Hirst και Jean-Michael Basquiat.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b