MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Οι αληθινοί άνδρες είναι δεξιοί»: Ανησυχία ενόψει ευρωεκλογών για την καμπάνια του AfD στο ΤikTok – Στόχος οι έφηβοι

Στις ευρωεκλογές για πρώτη φορά μπορούν να ψηφίσουν νέοι από 16 ετών. Το TikTok μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία. Ένα πλεονέκτημα για την AfD.

Monopoli Team

Αλκοόλ, σκουτεράκι για βόλτες, αγορά κινητού χωρίς παρουσία κηδεμόνα. Πολλά επιτρέπεται να κάνουν οι νέοι από την ηλικία των 16 ετών. Η ψήφος, με εξαίρεση τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ή ένα τοπικό κοινοβούλιο, δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτά. Όμως αυτό αλλάζει από φέτος. Στις επικείμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαίωμα ψήφου θα έχουν για πρώτη φορά 16χρονοι και 17χρονοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γκάνα περνά νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την LGBTQ+ κοινότητα12.09.2018

Η Γερμανία ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 αποφάσισε να μειώσει την ελάχιστη ηλικία ψήφου για τις ευρωεκλογές, μετά από μακρές συζητήσεις. Οι νέοι αυτής της ηλικίας μπορούν επίσης να ψηφίσουν φέτος στο Βέλγιο, την Αυστρία, την Ελλάδα και τη Μάλτα. Για να προετοιμάσουν τους νέους για τις ευρωεκλογές πολλά πολιτικά ιδρύματα και εκπαιδευτικοί φορείς ξεκίνησαν ενημερωτικές εκδηλώσεις, όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ που πρόσκειται στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Ένας κατανοητός στόχος, γιατί πολλοί νέοι πιθανώς δεν είναι σίγουροι ποιον μπορούν να ψηφίσουν και τί αντίκτυπο θα έχει ο σταυρός στο ψηφοδέλτιο για τη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b