MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Γκάνα περνά νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την LGBTQ+ κοινότητα

Όχι απλώς βάζει φυλακή τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά ενθαρρύνει και τους πολίτες να τα καταδίδουν στις αρχές.

Monopoli Team

Αν ανήκεις στην κοινότητα LGBTQ+, πρέπει να παλεύεις για τα αυτονόητα. Φορολογείσαι το ίδιο, εργάζεσαι το ίδιο, έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις, στερείσαι δικαιώματα, κερδίζεις αχρείαστες απόψεις για τη ζωή σου –το γνωρίζουμε αυτό. Και σε μια στιγμή που, στην Ελλάδα, επιτέλους έγινε ένα μεγάλο και σοβαρό βήμα προς την ισότητα, στην Γκάνα περνά νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ίδια την κοινότητα.

Αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως LGBTQI+, αντιμετωπίζεις ποινή φυλάκισης έως 3 έτη και φυλάκιση ως 5 έτη, αν χρηματοδοτείς ή οργανώνεις LGBTQI+ ομάδες. Επίσης, αν εμπλακείς σε οποιαδήποτε καμπάνια υπέρ της κοινότητας, η οποία «απευθύνεται σε παιδιά», μπορεί να φυλακιστείς έως 10 χρόνια. Τέλος, το νομοσχέδιο ενθαρρύνει τον κόσμο να καταγγέλλει μέλη της κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα Κουρή: «Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και χρόνια»12.09.2018

Ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος πρότεινε να αντικατασταθούν οι ποινές με συνεδρίες ψυχοθεραπείας και δημόσια εργασία, όμως οι νομοθέτες τον γιούχαραν και επέμειναν στην αρχική τους άποψη –και να περνούσε η θέση του, βέβαια, δεν θα άλλαζε κάτι. Θα σε αντιμετώπιζαν σαν κοινωνικό παρία, θα προσπαθούσαν να σε «διορθώσουν», απλώς δεν θα έμπαινες φυλακή.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει τη στήριξη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Το μόνο που μένει, είναι η υπογραφή του προέδρου, ο οποίος είπε ότι θα συναινέσει μόνο αν συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b