MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»

Μια ανάσα από την Αθήνα η πανέμορφη τεχνητή Λίμνη Δόξα είναι ένας προορισμός ιδανικός για μονοήμερη εκδρομή ή για Σαββατοκύριακο, κάθε εποχή του χρόνου.

Monopoli Team

Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στην Ορεινή Κορινθία, βρίσκεται ένας τόπος ξεχωριστής ομορφιάς. Μια τεχνητή λίμνη που στα γαλαζοπράσινα νερά της καθρεφτίζονται τα χιονισμένα βουνά και τα πολύχρωμα μεικτά δάση της περιοχής. Το τοπίο εδώ θυμίζει περισσότερο… Ελβετία.

Κοντά στο χωριό Φενεός, στα 900 μέτρα υψόμετρο, η Λίμνη Δόξα είναι ένα ονειρεμένο αλπικό τοπίο που μπορείτε να επισκεφθείτε κάθε εποχή του χρόνου. Το μέρος προσφέρεται για πικ νικ, ενώ γύρω από τη λίμνη μπορείτε να απολαύσετε διάφορων ειδών  διαδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Ο γύρος της λίμνης δεν ξεπερνά τα 5 χλμ., είναι πλούσιος όμως σε εικόνες.

Λίμνη Δόξα: Ένας παράδεισος στα ορεινά της Κορινθίας

Το τοπίο στη Λίμνη Δόξα θυμίζει περισσότερο… Ελβετία (πηγή: Shutterstock)

Η ιδιομορφία του τοπίου και η ποικιλία των δραστηριοτήτων κάνουν τη Λίμνη Δόξα μοναδικό προορισμό για τον επισκέπτη. Η λίμνη περιτριγυρίζεται από δάσος με έλατα, μαυρόπευκα, βελανιδιές, πλατάνια και καστανιές. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 αποδράσεις εξπρές για την Καθαρά Δευτέρα12.09.2018

Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στο κέντρο της λίμνης (πηγή: Shutterstock)

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b