MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

6 αποδράσεις εξπρές για την Καθαρά Δευτέρα

Φύση, θάλασσα, παράδοση και καλό φαγητό σε έξι προορισμούς κοντά στην Αθήνα, που είναι ιδανικοί για την Καθαρά Δευτέρα.

Monopoli Team

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι τέλεια αφορμή για σύντομες αποδράσεις και αρκετοί θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν την πόλη για να βρεθούν σε βουνά και θάλασσες. Αν θέλετε να πεταχτείτε κάπου κοντά στην Αθήνα, είτε για το τριήμερο είτε για μια μονοήμερη εκδρομή την τελευταία στιγμή, ιδού μερικοί μερικοί προορισμοί για αποδράσεις στην ορεινή φύση ή δίπλα στο κύμα.

Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι αποπνέει αρχοντική ατμόσφαιρα νησιού (πηγή: Shutterstock)

Αρχοντικό και ρομαντικό, το Γαλαξίδι αποτελεί αγαπημένο προορισμό για σύντομες εξορμήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα με το βουνό. Ο παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια και τα ιστορικά καπετανόσπιτα που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής, είναι πανέμορφος. Επισκεφτείτε το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο, απολαύστε μια απογευματινή βόλτα μέχρι το ήσυχο λιμανάκι του Χηρόλακα και περπατήστε μέχρι την Πέρα Πάντα, το πευκοδάσος απέναντι. Αν έχετε διάθεση για εκδρομές στα πέριξ, μπορείτε να επισκεφτείτε τους Δελφούς, την Ιτέα αλλά και την Άμφισσα όπου το τελευταίο σαββατόβραδο της Αποκριάς αναβιώνει ο θρύλος του «στοιχειού».

Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι (πηγή: Shutterstock)

Καθαρά Δευτέρα στο Γαλαξίδι σημαίνει αλευρομουτζουρώματα. Ένα έθιμο μοναδικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό, η έναρξη του οποίου χρονολογείται στο 1801. Γαλαξιδιώτες και επισκέπτες κατεβαίνουν στην αγορά, όπου γίνεται το «μουντζούρωμα» και το «αλεύρωμα» με φούμο και αλεύρι αντίστοιχα. Τόνοι από αλεύρι και φούμο εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση και όλοι βάφονται στα χρώματα του παιχνιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 προορισμοί στην Eυρώπη για τα τριήμερα της χρονιάς12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b