MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην Ευρυτανία

Το Καρπενήσι, τα γραφικά χωριά και όλα θα σας πείσουν να κάνετε μια ορεινή εξόρμηση στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας.

Το Καρπενήσι περιτριγυρίζεται από βουνά και πλούσια φύση (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Η Ευρυτανία έχει χαρακτηριστεί ως η «Ελβετία της Ελλάδας» και όχι τυχαία. Βουνά γεμάτα έλατα, φαράγγια, καταρράκτες, ορμητικά ποτάμια και μικρά χωριά σαν ζωγραφιά συνθέτουν ένα μαγικό κόσμο στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας. Κάθε γωνιά σε αυτόν τον προικισμένο από τη φύση τόπο ξυπνάει τη διάθεση για εξερεύνηση και περιπέτεια.

Από το Καρπενήσι και το χιονοδρομικό στο Βελούχι μέχρι την κοιλάδα του Καρπενησιώτη, τον Προυσό και τη λίμνη Κρεμαστών, η Ευρυτανία σου δίνει πολλούς λόγους να την γνωρίσεις, να την αγαπήσεις και να την επισκεφθείς ξανά και ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ονειρικά ταξίδια με τρένο12.09.2018

Βόλτες στο Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, είναι χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχίου, σε υψόμετρο 960 μέτρων. Είναι μια μικρή ορεινή πόλη που περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βουνά και πλούσια φύση. Η βόλτα ξεκινάει από την κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη με τις πέτρινες βρύσες, το ναό της Αγίας Τριάδας και το κτήριο του παλιού Δημαρχείου. Αρκετά ταβέρνες, στέκια για καφέ και ποτό και καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα συμπληρώνουν το σκηνικό. Ανεβείτε στο λόφο του Αγίου Δημητρίου για να απολαύσετε την καλύτερη πανοραμική θέα του Καρπενησίου. Σε απόσταση 2 χλμ. από την πόλη, θα βρείτε την τοποθεσία Κεφαλόβρυσο, έναν ειδυλλιακό χώρο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά για να χαλαρώσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b