MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 ονειρικά ταξίδια με τρένο

Από τις ελβετικές Άλπεις μέχρι τα Βραχώδη Όρη του Καναδά, αυτές είναι επτά από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές με τρένο που αξίζει να κάνεις κάποια στιγμή στη ζωή σου.

Monopoli Team

Το ταξίδι με τρένο έχει τη δική του γοητεία. Είναι ένα ταξίδι που επιλέγεις αν σε συναρπάζει περισσότερο η διαδρομή παρά ο προορισμός ο ίδιος. Τα μαγευτικά τοπία εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο, προσφέροντας εικόνες που μένουν μέσα σου, ενώ τα πολυτελή βαγόνια κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή. Από τα Highlands της Σκωτίας και τις ελβετικές Άλπεις μέχρι τα Βραχώδη Όρη του Καναδά, αυτά είναι μερικά από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις με τρένο σε όλο τον κόσμο.

Venice Simplon-Orient Express, Ευρώπη

Πηγή: Shutterstock

Το αυθεντικό Orient Express πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι το 1883, αναχωρώντας από το Παρίσι για τη Βιέννη, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έφθασε ως την Κωνσταντινούπολη. Η θρυλική αμαξοστοιχία μετέφερε βασιλείς και πρίγκιπες, κατασκόπους και διπλωμάτες, ενέπνευσε συγγραφείς και σκηνοθέτες κι έγινε συνώνυμο της ταξιδιωτικής πολυτέλειας. Σήμερα, μπορείς να γυρίσεις το χρόνο στη δεκαετία του ’20 ταξιδεύοντας με το εντυπωσιακό Venice Simplon-Orient Express. Εκτός από τη διάσημη διαδρομή Παρίσι-Κωνσταντινούπολη, το τρένο πραγματοποιεί κι άλλες υπέροχες διαδρομές, όπως Λονδίνο Βενετία. Οι πολυτελείς καμπίνες με τη vintage αισθητική, οι grand σουίτες που προσφέρουν ανέσεις πέντε αστέρων και η υψηλή γαστρονομία κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

The Bergen Line, Νορβηγία


Πηγή: Shutterstock

H διαδρομή των 500 χιλιομέτρων με το τρένο που ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Νορβηγίας, το Όσλο με το Μπέργκεν, είναι μία από τις πιο γραφικές του κόσμου περνώντας μέσα από τοπία μοναδικής ομορφιάς, φιορδ, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές. Η σιδηροδρομική γραμμή εγκαινιάστηκε το 1909 και παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές παγκοσμίως. Το ταξίδι διαρκεί περίπου επτά ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία ελληνική πόλη στην ταξιδιωτική λίστα των New York Times για το 202412.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b