MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: «Σε μια πολιτισμένη χώρα η τιμωρία των ενόχων γίνεται αυτόματα. Δεν θα έπρεπε να παρακαλάω» (vid)

Έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγων θυμάτων του δυστυχήματος και μητέρα της 20χρονης Μάρθας που έχασε τη ζωή της σε αυτό, ζητά δικαίωση.

Monopoli Team

«Όσο περνούσαν οι ώρες οι ελπίδες μας μειώνονταν», λέει σήμερα, έναν χρόνο μετά το μοιραίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή της κόρης της και 56 ακόμη ανθρώπων. «Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Εγώ πήγα από το νοσοκομείο. Παρόλο που μου είχαν πει τη λίστα από το τηλέφωνο, ήθελα ν’ ακούσω μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Να δω τη λίστα με τα μάτια μου. Ουσιαστικά εκεί μου επιβεβαίωσαν πως δεν είναι στους τραυματίες».

«Όσο περιμέναμε την ταυτοποίηση της κόρης μας, μάς είπαν να κάνουμε λίγη υπομονή για να μάς παραδώσουν ό,τι περισσότερο μπορούσαν», θυμάται από εκείνο το διάστημα.

«Μεγάλη Παρασκευή συνειδητοποίησα την απώλεια της κόρης μου, ήταν μια απίστευτα δύσκολη μέρα για εμένα. Οι γιορτές είναι οι μέρες που είναι πιο επώδυνες». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 26χρονη Ντίνα Μαγδαλιανίδη για τα Τέμπη: «Το μόνο που θυμόμουν ήταν ένα τρένο να καίγεται» (vid)12.09.2018

Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν δικαίωση

«Η δικαίωση για εμένα δεν είναι να τιμωρηθούν μόνο οι ένοχοι. Αυτό σε μια πολιτισμένη χώρα γίνεται αυτόματα. Δεν πρέπει να παρακαλάω και ούτε να εκπλαγώ αν συμβεί. Δεν θα έπρεπε ν α συμβαίνει αυτό. Για εμένα δικαίωση θα είναι να μην ξανά συμβεί αυτό το πράγμα. Να γίνει ο σιδηρόδρομος το πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης για όλους. Ζητώ την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων. Γιατί πιστεύω ότι αυτό που έγινε συμβαίνει παντού, σε όλες τις υπηρεσίες. Υπάρχουν, όμως, εγκλήματα που δεν μπορούν να συγκαλυφθούν με κανέναν τρόπο. Κι αυτό είναι ένα από αυτά». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b