MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Tελικά πρέπει να ανησυχούμε για τα βαρέα μέταλλα στη σοκολάτα;

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε το ζήτημα που αφορά τα βαρέα μέταλλα στη σοκολάτα, συγκεκριμένα τον μόλυβδο και το κάδμιο στη μαύρη σοκολάτα, ως απάντηση σε ένα άρθρο του Consumer Reports.

Monopoli Team

Τον Δεκέμβριο δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο Consumer Reports που περιγράφει τα ευρήματα των βαρέων μετάλλων (μόλυβδος και κάδμιο) σε διάφορες μάρκες σοκολάτας. Η αναφορά έχει κοινοποιηθεί από πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται ποια είναι η πραγματικότητα σχετικά με τη μόλυνση από βαρέα μέταλλα στη σοκολάτα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς η σοκολάτα παρασκευάζεται από τον κόκκο κακάο μέσω μιας σειράς βημάτων, όπως ζύμωση, ψήσιμο, άλεσμα και προσθήκη άλλων συστατικών. Με τη μαύρη σοκολάτα να έχει υψηλότερο ποσοστό κακάο από τις πιο ανοιχτόχρωμες, όπως η γάλακτος ή η λευκή σοκολάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίναι τελικά τα ασπράδια αυγών πιο υγιεινά;12.09.2018

Με το 35-80% του συνολικού βάρους να προέρχεται από κακάο, η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που είναι διαθέσιμα στο κακάο, γεγονός που ενδεχομένως τη συσχετίζει με μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικές ενώσεις πολυφαινόλης), θεοβρωμίνη (μειωτή της αρτηριακής πίεσης) και μέταλλα όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και μαγνήσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή