MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Σε αυτές τις 5 διευθύνσεις σερβίρουν το καλύτερο ιταλικό της πόλης

Από το Κολωνάκι μέχρι το Γαλάτσι και από το Ψυχικό μέχρι τον Κορυδαλλό, πάμε να δούμε μαζί 5 εστιατόρια που σερβίρουν το απόλυτο ιταλικό φαγητό.

Μαριαλενα Μάλλιου | 24.02.2024

Αν ήδη δεν το γνωρίζετε, η ιταλική είναι μία από τις αγαπημένες μας κουζίνες. Ζυμαρικά, πίτσες, πληθωρικές σαλάτες, έντονα αρώματα, αγνές πρώτες ύλες και όλα αυτά πολύ κοντά στις ελληνικές γεύσεις, μας κάνουν να ξεχωρίζουμε το ιταλικό φαγητό, ανάμεσα στις υπόλοιπες κουζίνες. Ως λάτρεις, λοιπόν, του ιταλικού, δεν θα ήταν δυνατόν να μην ξέραμε όλα τα hot-spots στα οποία μπορείς να απολαύσεις ποιοτική και νόστιμη ιταλική κουζίνα.

Από το Κολωνάκι μέχρι το Γαλάτσι και από το Ψυχικό μέχρι τον Κορυδαλλό, πάμε να δούμε μαζί 5 διευθύνσεις για το απόλυτο ιταλικό φαγητό!

Tale Kouale
@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Ξεκινάμε με χαλαρή διάθεση και ένα μαγαζί, το οποίο “φέρνει την άνοιξη”, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Το Tale Kouale, με αισθητική, η οποία θυμίζει έναν χαρούμενο, πολύχρωμο κήπο, είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί και να μας βάλει στο απόλυτο mood για ιταλικό φαγητό. Από τα ορεκτικά προτείνουμε ανεπιφύλακτα το κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα σύκου, ενώ, ανάμεσα στα αγαπημένα μας πιάτα βρίσκονται και τα ραβιόλι με μασκαρπόνε και καρύδι. Κλείνοντας, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε, φυσικά, ότι στα γλυκά του μαγαζιού μπορείτε να βρείτε και cannoli!
Διεύθυνση: Αδριανείου 20, Αθήνα 11525
Τηλέφωνο: 2106711888

Risotto
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα από τα καλύτερα ιταλικά της Αθήνας, βρίσκουμε και στον Κορυδαλλό. Ο λόγος για το Risotto, με την artistic ατμόσφαιρά του, την cozy αύρα του και, φυσικά, τα πεντανόστιμα φαγητά του. Το μενού απαρτίζεται από πίτσες, ριζότο, ζυμαρικά και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις, με κοινό παρονομαστή, βέβαια, την ιταλική κουζίνα. Η ζύμη της πίτσας του είναι μία από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει, ενώ ό,τι άλλο έχουμε φάει στο risotto μας έχει μείνει, πραγματικά, αξέχαστο. Προτείνουμε σίγουρα τις μπρουσκέτες με προσούτο και το risotto funghi, ένα απίστευτα αρωματικό πιάτο. Κλείνοντας να αναφέρουμε -και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους γλυκατζήδες εκεί έξω- πως και τα γλυκά του μαγαζιού είναι ένα και ένα. Γενικότερα, αν θέλετε να δοκιμάσετε ποιοτικές, κλασικές, ιταλικές γεύσεις, αυτό είναι το spot για εσάς!
Διεύθυνση: Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης 2, Κορυδαλλός 18120
Τηλέφωνο: 2104970473

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΏρα για burger σε 5 πεντανόστιμες διευθύνσεις12.09.2018

Prac.sitele
@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Με πολύ μεγάλη έμφαση στο αισθητικό κομμάτι και ένα περιβάλλον μεγαλοπρεπές και, ταυτόχρονα, ανάλαφρο, το Prac.sitele μας ταξιδεύει, με τη σειρά του, στις γεύσεις της γείτονος χώρας. Ας κάνουμε, όμως, μία σύντομη “περιήγηση” στις γεύσεις τους μαγαζιού, με τα ζυμαρικά και της πίτσες να μας τραβούν την προσοχή. Από τα αγαπημένα μας πιάτα η παπαρδέλες με πέστο φιστίκι, οι οποίες, πραγματικά, μας έχουν μείνει αξέχαστες!
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 7, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2107000720

Brunello
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με παραδοσιακό αέρα και έντονη ιταλική αύρα, το Brunello αποτελεί ένα must visit spot για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και του καλού φαγητού. Η αισθητική του είναι σχετικά βαριά, με το ξύλο να κυριαρχεί και έναν αέρα, ο οποίος παραπέμπει σε ιταλική επαρχία. Το αγαπημένο μας κομμάτι, βέβαια, είναι τα τραπεζάκια στο εξωτερικό του μαγαζιού, τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να ανοίγει. Όσον αφορά το μενού, εμείς προτείνουμε Burrata, Gnocchi Carbonara -από τα καλύτερα νιόκι που έχουμε δοκιμάσει- και σίγουρα κάποια από τις πίτσες του μαγαζιού.
Διεύθυνση: Λουκιανού 21Β, Αθήνα 10675
Τηλέφωνο: 2107248889

A priori

@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Νέο -και ωραίο, θα προσθέσουμε εμείς- το A priori, στο Γαλάτσι, είναι το νέο hot spot της πόλης για βόλτα και ιταλική κουζίνα. Σε ένα εντελώς cozy περιβάλλον, με το ξύλο, το μάρμαρο και τα φυτά να κυριαρχούν, μπορείτε να απολαύσετε μία ποικιλία γεύσεων της ιταλικής κουζίνας, μεταξύ των οποίων arancini με τρούφα και αυθεντική ιταλική καρμπονάρα. Εμείς το επισκεφθήκαμε και μείναμε εντυπωσιασμένοι τόσο από τις γεύσεις του, όσο και από την υπέροχη ατμόσφαιρά του.
Διεύθυνση: Τράλλεων 71, Αθήνα 11142
Τηλέφωνο: 2102910799

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b