MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μίνως Μάτσας: «Δεν έχω ένοχες απολαύσεις στη μουσική» (vid)

Ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Monopoli Team

Η αγάπη για τη μουσική και οι ένοχες απολαύσεις

«Το γκαράζ αυτό ήταν ένα υπόγειο όπως είναι στα περισσότερα σπίτια. Εκεί είχα φτιάξει το studio μου. Οι γονείς μου πάρκαραν εκεί το αυτοκίνητο και μια μέρα περνώντας άκουσαν μουσική. Μου είπαν ‘τι κάνεις εκεί;’ και τους είπα ‘μουσική κάνω’», ανέφερε ο Μίνως Μάτσας για τα χρόνια που δημιουργούσε στο γκαράζ του σπιτιού του, διατηρώντας όμως μια μυστικοπάθεια εξαιτίας του πατέρα του που ήταν ήδη επιτυχημένος στον χώρο.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να αλλάξω το όνομά μου. Είχε πλάκα που όλοι νόμιζαν – και ακόμη νομίζουν – ότι εγώ είμαι η εταιρεία Minos», σχολίασε για τη σύγχυση του ονόματός του με την εταιρεία που ξεκίνησε ως Μίνως Μάτσας και Υιός, ενώ πλέον ονομάζεται Minos EMI Universal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίνως Μάτσας: Μου αρέσει λίγο αυτή η αναρχία της Ελλάδας12.09.2018

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ένοχες απολαύσεις στη μουσική εκείνος ήταν κάθετος: «Είναι το μόνο πράγμα για το οποίο δεν αισθάνομαι καμία ενοχή. Ακούω τα πάντα. Για παράδειγμα μου αρέσει να ακούω το ‘Δεν πάω πουθενά’ του Βασίλη Καρρά. Δεν είναι πολύ ωραίο τραγούδι; Στράτος Διονυσίου επίσης. Τα ζηλεύω τέτοια τραγούδια, λαϊκά, στιβαρά. Θα ήθελα να μπορώ να τα κάνω εγώ αλλά δεν πειράζει, τα κάνουν άλλοι. Ακούω πολλά είδη που όμως εγώ δεν μπορώ να τα κάνω. Τα κάνουν άλλοι καλύτερα». 

Η επερχόμενη συναυλία στο Μέγαρο

Ο Μίνως Μάτσας έρχεται την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για μια συναυλία με τίτλο «Με μία Ιστορία», όπου θα ακουστούν έργα από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

«Είναι μια καταπληκτική ορχήστρα η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Συνεργάστηκα μαζί τους το καλοκαίρι στο Ηρώδειο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα», είπε ενώ ανέφερε σχετικά με τη συναυλία πως θα ακουστούν μουσικά θέματα που έχουν πηγή έμπνευσης τη γυναίκα κι έχουν τίτλο γυναικεία ονόματα. «Σκέφτηκα να κάνουμε μια τέτοια μουσική βραδιά αφιερωμένη στη γυναίκα. Νομίζω θα είναι πολύ ωραία». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b