MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Όσο η νεότητα παρέρχεται, μπορεί να υποκατασταθεί μέσω της γνώσης» (vid)

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε για την αποδοχή του χρόνου που περνάει αλλά και τη σχέση της με τα social media.

Monopoli Team

Οι σπουδές και η αποδοχή του χρόνου και της ηλικίας

«Αποχωρίζεσαι πολλά καθώς μεγαλώνεις. Νομίζεις ότι το κομμάτι της γνώσης, της ζωής γενικότερα έχει κάνει τον κύκλο του. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Εγώ τώρα ξεκίνησα να σπουδάζω και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό», είπε η Πέγκυ Σταθακοπούλου και αποκάλυψε πως ξεκίνησε να σπουδάζει Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο ΕΑΠ.  Μαλιστα, το πρώτο της πτυχίο της Νομικής το πήρε στα 40 της χρόνια. «Χρωστούσα ένα μάθημα. Ήταν κάτι που είχα τάξει στον πατέρα μου αλλά το έκανα επίσης γιατί δεν ήθελα να μείνει ημιτελές κάτι. Χαίρομαι που το έκανα». 

«Όσο η νεότητα παρέρχεται, μπορεί να υποκατασταθεί μέσω της γνώσης. Για εμένα η γνώση είναι το καλύτερο botox», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Νιώθω ότι μεγαλώνω ωραία, αλλά υπάρχουν και μέρες που λέω ‘φύγε από εδώ να μην σε βλέπω’», είπε στη συνέχεια. «Αισθάνομαι ότι μεγαλώνω με αγάπη προς τον χρόνο. Αποδέχομαι δηλαδή όσα ο χρόνος κάνει μέσα μου και πάνω μου και προσπαθώ να πιστεύω πως ένας άνθρωπος μπορεί να είναι γοητευτικός σε όποια ηλικία και να είναι». 

Η σχέση της με τα social media

«Η επαφή μου με τα social media είναι στοιχειώδης. Κάνω αναρτήσεις, αλλά γενικά δεν ‘σκρολάρω’ όλη μέρα. Δεν έχω χρόνο να το κάνω αλλά κυρίως φοβάμαι μια παράξενη επιρροή που μπορεί να έχουν πάνω μου». Και συνέχισε λέγοντας: «Μια πιο σκληρή κριτική που μπορεί να δεχτείς στα social media για κάτι που έγραψες, μπορεί να σε επηρεάσει στο πώς θα εκφραστείς αλλά και στο τι θα πεις. Δεν είναι ωραίο αυτό, γιατί στις αληθινές δημοκρατίες οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να μιλούν και να δέχονται τις συνέπειες όσων λένε». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάσος Χαλκιάς: «Δεν είμαι οπαδός της λέξης ΄καριέρα’. Πολύ μεγαλεπήβολη λέξη για μια τόσο μικρή αγορά» (vid)12.09.2018

Αυτή την περίοδο, η Πέγκυ Σταθακοπούλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Αξία της Ζωής», ένα έργο της βραβευμένης με Emmy Jane Anderson, που ανεβάζει ο Σωτήρης Τσαφούλιας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b