MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λάκης Λαζόπουλος: «Ο κόσμος δεν γελάει πλέον κι αυτό ξεκίνησε με τη μάσκα» (vid)

Ο Λάκης Λαζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απουσία του γέλιου και του αισθήματος της ξεγνοιασιάς στο θέατρο και την τηλεόραση.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Οι διαμαρτυρίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος λέγοντας: «Τα Γλυπτά στο Βρετανικό Μουσείο είναι δικά μας αλλά και δεν είναι. Τα έκλεψαν, κατοχυρώθηκε η κλοπή πανευρωπαϊκά, δεν τα δίνουν, τέλος. Οπότε δεν μπορεί να γίνεται θέμα η επίδειξη μόδας. Τι λογική έχει αυτό; Να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για ποιο πράγμα;». 

«Θέλω να ελπίζω πως θα επιστρέψουν τα Γλυπτά στη χώρα μας και θέλω και να έρθουν. Αλλά θέλω και να καταλαβαίνουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε φασαρία χωρίς λόγο. Αυτή τη στιγμή τι νόημα έχει; Να πούμε δηλαδή ότι εκμεταλλεύονται τα Γλυπτά; Δεν έχει καμία λογική». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛάκης Λαζόπουλος: Με παρακολουθούν και μέσω Predator και μέσω ΕΥΠ. Αυτός κι αν είναι βιασμός12.09.2018

Η απουσία του γέλιου και η μάσκα στα θέατρα

«Ο κόσμος δεν γελάει πια εύκολα και αυτό ξεκίνησε από τη μάσκα. Έμπαινε μια εποχή ο κόσμος στα θέατρα με τη μάσκα. Η μάσκα σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις όλα σου τα εκφραστικά μέσα. Δεν μπορείς να γελάσεις το ίδιο. Ο άνθρωπος όταν γελάει έχει και μια εικόνα του εαυτού του από όταν γελάει στον καθρέπτη του. Ξαφνικά έχει πάνω του κάτι σαν φίμωτρο και περιορίζεται. Όσο πιο πολλές μάσκες σε μια θεατρική αίθουσα τόσο λιγότερο γέλιο θα υπάρξει», σχολίασε στη συνέχεια. «Παράλληλα η μάσκα φέρνει και μια στεναχώρια. Γιατί ξέρεις πως από κάτι κινδυνεύεις. Μπορείς να χαρείς έτσι;».

«Η τηλεόραση έχει σοβαρέψει πολύ πια. Δεν υπάρχει τίποτα αστείο. Τα σήριαλ πολύ ωραία αλλά δραματικά, οι πολιτικοί είναι σοβαροί, οι δημοσιογράφοι σοβαροί, αναπτύσσουν συνεχώς σοβαρά θέματα. Δεν υπάρχει πια ξεγνοιασιά. Μόνο νευρικά και υστερικά γέλια που είναι ψεύτικα και ο κόσμος το καταλαβαίνει», ανέφερε.

Αυτή την περίοδο, ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζει τη νέα του κωμωδία, «Όταν Πέθανα», σε σκηνοθεσία του ίδιου, στο Θέατρο Βέμπο. 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b