MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή – Πετρελαιοκηλίδα από πλοίο «φάντασμα»

Πέρα από την καταστροφή στο τοπικό οικοσύστημα, η πετρελαιοκηλίδα απειλεί επίσης ζωτικής σημασίας έσοδα από τον τουρισμό

Photo by Jack B on Unsplash
Photo by Jack B on Unsplash
Monopoli Team

Mία πετρελαιοκηλίδα εξαιτίας ναυαγίου «άγνωστου» πλοίου την περασμένη εβδομάδα συνεχίζει να «μην έχει τεθεί υπό έλεγχο» στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, απειλώντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου του καρναβαλιού στο εξωτικό νησιωτικό κράτος του αρχιπελάγους της Καραϊβικής.

«Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης δεν μπορούν να ξεκινήσουν παρά μόνο αφού η κατάσταση τεθεί υπό έλεγχο. Για την ώρα, δεν είναι», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός Κιθ Ρόουλι, κηρύσσοντας επίσημα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι δύτες δεν έχουν μπορέσει να σταματήσουν τη διαρροή από το πλοίο, μήκους περίπου εκατό μέτρων, ενώ η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών του Τομπάγκο (TEMA) διαβεβαιώνει πως δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στο μυστηριώδες πλοίο Gulfstream, που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα.

Έχουν ρυπανθεί 15 χιλιόμετρα ακτών στο Τομπάγκο, το ένα από τα δυο νησιά της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας 1,4 εκατ. κατοίκων, κοντά στη Βενεζουέλα.

Αναπτύχθηκαν θαλάσσια φράγματα σε περίπου 15 χλμ. για να επιτραπεί η άφιξη πλοίων ως το λιμάνι Σκάρμπορο, την πρωτεύουσα του Τομπάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ βιομηχανική ρύπανση αφήνει τα σημάδια της στα κοράλλια της Μεσογείου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b