MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ιδεολογία, σου έρχεται ό,τι και να είσαι» (vid)

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τα στερεότυπα γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Monopoli Team

Χθες το βράδυ, ο Φώτης Σεργουλόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αθηναϊδα Νέγκα και την εκπομπή “Καλύτερα αργά”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα του νομοσχεδίου για τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας για τα στερεότυπα γύρω από την γονεϊκότητα, τον γάμο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

«Γονιός θα γίνεις επειδή θες, όχι επειδή σου επιτρέπει ένα νομοσχέδιο»

«Ένας άνθρωπος γίνεται γονιός γιατί θέλει να γίνει γονιός, γιατί το αισθάνεται. Πριν από μια 20ετία ήταν μια επιθυμία που την ξεστομίζεις σε ορισμένους ανθρώπους που βλέπεις. Να εκφράσεις αυτή την ανάγκη σου. Αυτό έρχεται να κολλήσει στο ότι τώρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο -εύχομαι- ότι δεν γίνεται να είναι όλοι έτσι κτλ και θα δώσεις το ελεύθερο να κάνουν όλοι παιδιά. Δεν θα κάνουν όλοι παιδιά. Θα κάνουν παιδιά αυτοί που θέλουν. Γονιός θα γίνεις επειδή θες, όχι επειδή σου επιτρέπει ένα νομοσχέδιο. Το να γίνεις γονιός είναι πολύ σοβαρό, το έχεις μέσα σου, το έχεις ανάγκη να γίνεις γονιός και γίνεσαι. Όπως και οι γυναίκες δεν γίνονται όλες μητέρες. Ορισμένες δεν θέλουν. Δεν ήταν σκέψη αλλά επιθυμία το να γίνω μπαμπάς.

Είναι κάποια στερεότυπα που όποτε μπορούμε τα σπάμε. Σπάμε το στερεότυπο ότι ένας ομοφυλόφιλος θέλει να γίνει γονιός. Δεν έχει σημασία ο σεξουαλικός προσανατολισμός για την γονιμότητα. Το στερεότυπο, λοιπόν, είναι ότι δεν μπορούσα εγώ να γίνω πατέρας, αυτό ήταν στο μυαλό μου. Όταν έχεις αυτή την επιθυμία θα το εκφράσεις με ένα ανίψι σου, ένα βαφτιστήρι σου. Μετά κάποια στιγμή δεν είναι πια επιθυμία, είναι να γίνει, ήρθε η στιγμή να γίνει».

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι ιδεολογία, σου έρχεται είτε είσαι φασίστας, είτε αριστερός, είτε οτιδήποτε»

«Θέλουμε να υπάρχει ένας γάμος και για εμάς και λες γιατί να υπάρχει; Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον γάμο σε όλες τις μορφές της. Είναι κάτι που είναι σημαντικό για την κοινωνία. Και ως μέλος της κοινωνίας θες να μπεις σε αυτή τη φάση, θες να αναγνωρίζεσαι έτσι. Το ΛΟΑΤΚΙ είναι μια μεγάλη ομπρέλα που όταν το αναφέρουμε πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα άτομα. Και τα intersex και τα trans. Κάτι που δεν έχει απασχολήσει πολύ σε αυτή τη φάση και ίσως απασχολήσει αργότερα. Θεωρούν ότι υπάρχει ένας αχαλίνωτος σεξουαλικός…ένα όργιο. Νομίζω όμως ότι είναι στον άνθρωπο. Παντού υπάρχουν τα πάντα. Το να είσαι γκέι, το να είσαι λεσβία, δεν είναι ιδεολογία. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι ιδεολογία. Δεν το αποφασίζεις. Σου έρχεται όπου και αν είσαι. Είτε είσαι φασίστας, είτε αριστερός είτε είσαι οτιδήποτε ιδεολογικά».

Όσο για τη σχέση του με τον γιό του, Γιώργο, ανέφερε: «Την εφηβεία την φοβάμαι πάρα πολύ γιατί κάνουμε ανάκληση του εαυτού μας, δηλαδή σκεφτόμασταν πώς ήμασταν εμείς στη φάση που είναι το παιδί μας. Αλλά προσπαθώ λίγο να το ξεπεράσω. Πιστεύω ότι είμαι κοντά του, είμαι καλό. Από την άλλη δεν υπάρχουν συνταγές για τους γονείς. Όταν ήρθε ο Γιώργος μου ήταν σαν να το είχα ξανακάνει. Σαν να είχα το manual μέσα μου. Δεν πέρασα κανένα πανικό. Μακάρι να είχα και δύο και τρία παιδιά. Αν ήμουν τώρα στη φάση αυτή, δηλαδή αν μου έδινε το κράτος τη δυνατότητα των ίσων δικαιωμάτων θα το έκανα».

«Νομίζω δουλεύουμε περισσότερο για την επόμενη γενιά. Χαίρομαι και είναι συγκινητικό ότι έχω παίξει ρόλο σε αυτό και το αισθάνομαι. Αισθάνομαι ότι το δικό μου σθένος και η αποδοχή του εαυτού μου και η άνευ όρων διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου, στον εργασιακό μου χώρο, έφερα κάτι που έπρεπε να βγει. Δεν είχα τον φόβο να κρύψω κάτι και μίλησα για αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρήστος Στέργιογλου: Τι φοβούνται; Πως ένα παιδί θα μεγαλώσει σε ένα σπίτι με δύο άνδρες ή δύο γυναίκες που θα το αγαπούν;12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b